#
Kultura
Koroški pokrajinski muzej v soboto vabi na brezplačno glasbeno delavnico za najmlajše.
Na kolesarskem mostu v Dravogradu si le še danes lahko ogledamo skupno razstavo dveh koroških slikarjev z obeh strani meje. Razstava je del projekta Gradimo mostove, njena posebnost pa je, da so umetniška dela razstavljena na mostovih v koroških krajih.
V sklopu Kuharjevih dni v Kotljah predstavljajo knjigo o Alojziju Kuharju, ki sta jo spisala Mirko Osojnik in Bojana Verdinek.
Izšel je kratek film o procesu nastajanja zvočnega filma.
Med kandidati za prestižno filmsko nagrado Oskar 2020 v kategoriji najboljši mednarodni celovečerni film bo Slovenijo zastopal film Zgodovina ljubezni koroške režiserke Sonje Prosenc.
Ob obletnici rojstva največjega koroškega književnika Prežihovega Voranca se že od leta 2003 ob njegovi rojstni hiši zberejo ljubitelji pisane besede ter zavedni Korošci, ki prepoznavajo Prežihov doprinos k razvoju in krepitvi koroške identitete. Prežihova bajta v letošnjem letu praznuje 40. let delovanj kot muzej in v kratkem se ji obeta tudi prenova.
Harry Potter je fenomen, ki je zaznamoval celotno generacijo. Mladi bralci so s knjigami o čarovniku odraščali in skozi svet magije spoznavali izzive, ki jih srečujemo tudi v resničnem življenju. Pomemben del mozaika pa ob knjigah in filmih prispeva tudi izvirna glasba iz filmov, ki smo ji lahko prisluhnili tudi pri nas.
V Dravogradu so ob dnevu državnosti odprli skupno razstavo dveh koroških slikarjev z obeh strani meje. Razstava je del projekta Gradimo mostove, njena posebnost pa je, da so umetniška dela razstavljena na mostovih v koroških krajih. Med prvimi se z umetniškimi deli ponaša »stari« most v Dravogradu, ki je zadnjih nekaj let v prenovljeni obliki namenjen kolesarjem in pešcem.
Obiskovalce Slovenj Gradca, ki se v mesto pripeljejo iz smeri Dravograda, že pol stoletja pozdravi znamenita skulptura S. In čeprav je že domala zlita z okoljem, pa je v zadnjih dneh ponovno privabila številne poglede.
Kantavtorica, pevka in skladateljica Ditka je konec minulega tedna zmagala na kantavtorskem festivalu Sofia Singer / Songwriter Fest 2019 v Bolgariji.
Luč sveta je včeraj ugledal glasbeni prvenec mlade koroške glasbenice Mojce Kamnik. Na izdelek ter njegovo avtorico je ponosen tudi Milan Kamnik, pevkin oče.
aaa

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes