#
Kultura
Na predpraznični ponedeljkov večer se je s prvim koncertom predstavilo Društvo glasbenikov Dravograd. Šesturni koncert se je odvijal na prireditvenem prostoru Lukna, v neposredni bližini vadbenih prostorov Društva, ki združuje kar 8 glasbenih skupin.
Dr. Sanela Banović se je v zadnjih letih dotaknila src številnih Slovencev in s svojimi nevsakdanjimi predavanji nanje napravila močan vtis. Na povabilo Osnovne šole Črna na Koroškem je obiskala tudi naše kraje in se predstavila Korošicam in Korošcem.
Staro mestno jedro Slovenj Gradca v poletnih mesecih krasilo še več barvitih steklenih skulptur Matijaža Gostečnika. Nekaj skulptur lahko mimoidoči že od lani občudujejo pred Mestno kavarno, zdaj pa so se jim pridružile še nove na neobičajnih mestih.
Slovenj Gradec bodo v poletnih mesecih krasile barvite steklene skulpture Matijaža Gostečnika. Nekaj skulptur lahko mimoidoči že od lani občudujejo pred Mestno kavarno, zdaj pa se jim bodo pridružile še nove.
V Galeriji Ravne si je od prejšnjega tedna dalje možno ogledati razstavo Vesne Bukovec, ki opozarja na množično begunsko tragedijo in nastavlja zrcalo družbi.
Ob današnjem Mednarodnem dnevu jazza je na Ravnah izšel tematski filatelistični sklop. V projektu, ki so ga predstavili sinoči v Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika, so moči združili Jazz Ravne, Koroško filatelistično društvo z oblikovalcem Borutom Bončino in slikar Stojan Brezočnik.
V svoj svet kreativnosti nas je v sklopu projekta Živela ustvarjalnost! spustil Franc Denovnik Branko. Razstava bo v prostorih društva raum AU na ogled do 2. julija, odprli pa so jo minulo nedeljo.
Opoldne je svoja vrata odprl slovenjgraški letni bazen, ki se mu v prihodnjih letih obeta temeljita preobrazba.
Srečanja Od lipe do lipe že vrsto let popestrijo junijske dni Dravograjčanom v vsaki izmed krajevnih skupnosti. V KS Dravograd so dogodek letos prvič pripravili na novi lokaciji - pri Grajski bajti v bližini razvalin gradu Dravograd.
V Koroškem pokrajinskem muzeju si lahko to poletje ogledamo razstavo Afrika treh muzejev, drevi pa ji bodo tudi posvetili Koroški muzejski večer.
Slovenj Gradec se bo konec tedna ponovno prelevil v pristno srednjeveško mesto. Zgodila se bo namreč zdaj že tradicionalna prireditev Srednjeveški preludij, ki letos prinaša tudi nekaj novosti.
aaa

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes