Glasba

Ditka zmagala na kantavtorskem festivalu v Bolgariji
Ditka zmagala na kantavtorskem festivalu v Bolgariji
01.10.2019 02:44 Uredništvo

Kantavtorica, pevka in skladateljica Ditka je konec minulega tedna zmagala na kantavtorskem festivalu Sofia Singer / Songwriter Fest 2019 v Bolgariji.

Na njem se vsako leto zberejo pesniki in pevci iz Bolgarije, Srbije, Hrvaške, Romunije in tudi iz ZDA. Predstavila se je s štirimi skladbami, za katere je napisala tako glasbo kot besedila.

Poleg plakete je kot prvo nagrado prejela unikatno akustično kitaro, njen nastop na festivalu pa je podprlo tudi slovensko veleposlaništvo v Sofiji, so sporočili z agencije Gig.

"Prvo mesto mi pomeni potrditev, da delam dobro, da se moje pesmi dotaknejo ljudi, kar je zares nekaj najlepšega," je o zmagi povedala Ditka, ki ustvarja kombinacijo uglasbene poezije znanih slovenskih pesnikov, kot so Feri Lainšček, Tone Pavček, Marko Pavček in Ciril Zlobec, ter avtorske glasbe v angleškem jeziku.

Na festivalu se je predstavila s štirimi svojimi skladbami v angleškem jeziku. Gre za nove pesmi, ki jih je napisala poleti in jih še ni posnela v studiu. Bodo pa del angleškega projekta, ki ga načrtuje v prihodnjih letih. Uradnem delu je sledil krajši recital vsakega izmed polfinalistov, na katerem je Ditka izvedla tudi dve pesmi v slovenskem jeziku, Lainščkovo uglasbeno poezijo.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes