#
Kultura
Drevi bi se na Ravnah moral odvijati letni kino, ki pa so ga žal organizatorji morali odpovedati.
V sklopu projekta Živela ustvarjalnost!, ki ga organizirajo člani društva raum AU, je bilo ponovno zelo kreativno. Tokrat je za ustvarjalen navdih poskrbela Alenka Seničar.
V sklopu projekta Živela ustvarjalnost! je s svojimi tapiserijami, sinonimom neusahljivega pretakanja življenja, očarala Alenka Seničar. Razstava bo v prostorih društva raum AU na ogled do 4. avgusta.
V Slovenj Gradcu je že vse v znamenju prihajajočega festivala SHOTS - mednarodnega festivala kratkega filma, ki se mu pridružuje tudi Zebra - festival animiranega filma. Festival je v le nekaj letih svojega obstoja pridobil mednarodni ugled in velja za enega najboljših tovrstnih dogodkov v svetovnem merilu. Že pred začetkom pa so organizatorji ponudili kratek vpogled v dogajanje, ki bo zaznamovalo konec julija in začetek avgusta.
Člani likovne sekcije Kulturnega društva Dravograd se predstavljajo z območno likovno razstavo.
V atriju graščine Rotenturn so premierno predvajali film Zgodovina ljubezni, drugi celovečerec koroške režiserke Sonje Prosenc.
Čeprav se že veselimo filmske poslastice v družbi priljubljenega pisatelja Primoža Suhodolčana, pa bomo nanj morali nekoliko počakati. Zaradi slabe vremenske napovedi je letni kino prestavljen.
Konec julija in začetek avgusta bodo Ravne na Koroškem oživele v malce drugačnih ritmih. Na mestnem platoju se bo namreč v četrtek zgodil Country folk na ulici, dogodek, ki bo s koncertom in plesom povezal koroške občine. Gre za družabno prireditev v organizaciji Koroškega medgeneracijskega centra, Pilotnega projekta dolgotrajne oskrbe in Umetniškega kluba 101 Records, kjer bodo udeleženci ob zvokih irske tradicionalne, bluegrass in evropske etno glasbe, zaplesali skupinski kavbojski ples.
V sklopu projekta Živela ustvarjalnost!, ki ga organizirajo člani društva raum AU, je v hiši nekdanjega komunalnega podjetja že drugi mesec zelo veselo.
Minuli konec tedna je v Dravogradu minil v prazničnem vzdušju. Kraj namreč 4. julija praznuje svoj občinski praznik in ob tem se je zvrstilo nekaj prireditev, vrhunec pa je bila Dravograjska noč, letos tudi s programom za otroke.
Mestna občina Slovenj Gradec in Javni zavod Spotur sta v sodelovanju z lokalnimi gostinskimi ponudniki pripravila projekt, ki bo pomagal oživiti staro mestno jedro v poletnih mesecih.
aaa

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes