Glasba

Mojca Kamnik z izjemnim samostojnim prvencem razkriva, za kaj smo se borili
Mojca Kamnik z izjemnim samostojnim prvencem razkriva, za kaj smo se borili
22.08.2019 20:01 Urša Prosenjak

Luč sveta je včeraj ugledal glasbeni prvenec mlade koroške glasbenice Mojce Kamnik. Na izdelek ter njegovo avtorico je ponosen tudi Milan Kamnik, pevkin oče.

Skladba Why We Fought je nastala v okviru predstave "Get out!" Gledališča DELA, besedilo in glasbo zanjo pa je sestavila Mojca Kamnik sama. Hipnotična skladba deluje osvežujoče na slovenski glasbeni sceni in vsebuje močno sporočilnost. Skladba je že v prvem dnevu prejela številne pohvale, javno pa je navdušenje izrazil tudi Milan Kamnik, ki je v komentar k hčerkini skladbi na Youtubu zapisal: »Ponosen do neba!«

Video navdušuje s prizori koroških krajev, za poseben učinek pa poskrbijo podvodni kadri. Kamera in produkcija ter post-produkcija so bili v rokah nadarjene in strokovne ekipe, ki jo sestavljajo Aljaž Lipuš, Tadej Ošlovnik in Sabrina Oprešnik, igralski talent pa sta prispevali Andreja Slavič in Anemarija Planšak. Video so posneli na različnih lokacijah na Ravnah na Koroškem, pri čemer sta jim na pomoč priskočila ZKŠTM Ravne na Koroškem, ki je omogočil podvodno snemanje v bazenu ter Zoo Žur, ki je posodil živali. Ekipa pri tem dodaja, da so za živali lepo skrbeli in nobena izmed njih na snemanju ni trpela.


Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes