#
Novice
Ravenska policista sta v sredo popoldne ujela pobeglega tovornjakarja. Večkratni kršitelj se je zaradi svojih ravnanj poslovil od vozila, policija je namreč sodišču predlagala odvzem in uničenje vozila.
Na kolesarskem mostu v Dravogradu si le še danes lahko ogledamo skupno razstavo dveh koroških slikarjev z obeh strani meje. Razstava je del projekta Gradimo mostove, njena posebnost pa je, da so umetniška dela razstavljena na mostovih v koroških krajih.
Po izbruhih okužb s koronavirusom v domovih za starejše občane in podobnih bivalnih skupnostih se pojavljajo izbruhi tudi v delovnih organizacijah. Med njimi je tudi mežiški Cablex.
Podjetje Adient Slovenj Gradec je začelo z odpuščanjem.
Avstrijci se vse odločneje zoperstavljajo sporni ustaški slovesnosti s sicer 60-letno tradicijo.
Na Koroškem beležimo nenaden porast okužb s koronavirusom, zaradi česar sta občini, ki ju je drugi val za zdaj najhuje prizadel, sprejeli dodatne ukrepe za preprečevanje širjenja epidemije.
Poleg Koroške sta na nemškem rdečem seznamu še Primorska in Notranjska.
V torek so ob rekordnem številu 203 okužb potrdili 12 primerov tudi na Koroškem.
Izmed 99 novih primerov v Sloveniji jih je 15 odkritih na Koroškem.
Na prvi državni praznik dneva slovenskega športa, 23. septembra, je informacijska točka Europe Direct Koroška v sodelovanju s Šolo zdravja Javornik in Osnovno šolo Koroški jeklarji organizirala interaktiven dogodek, posvečen promociji športa in pomenu znanja jezikov. V soboto, 26. septembra, dan, je namreč evropski dan jezikov, ki je poklon jezikovni pestrosti Evrope.
Skoraj novo gospodarsko poslopje je požar povsem uničil.
aaa

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes