Ravne na Koroškem

Praznik športa in evropskih jezikov
Praznik športa in evropskih jezikov
24.09.2020 00:10 Alenka Miler, Europe Direct Europe Direct

Na prvi državni praznik dneva slovenskega športa, 23. septembra, je informacijska točka Europe Direct Koroška v sodelovanju s Šolo zdravja Javornik in Osnovno šolo Koroški jeklarji organizirala interaktiven dogodek, posvečen promociji športa in pomenu znanja jezikov. V soboto, 26. septembra, dan, je namreč evropski dan jezikov, ki je poklon jezikovni pestrosti Evrope.

Članice Šole zdravja Javornik in devetošolci OŠ Koroški jeklarji so se že pred pol osmo zjutraj zbrali na igrišču na Javorniku, kjer je potekala živahna športno-jezikovna akcija: skupna telovadba na svežem zraku in varni razdalji, snemanje intervjujev in izjav, predstavitev različnih oblik rekreacije, poučna predstavitev pomena učenja tujih jezikov in intenziven hitri tečaj angleščine za članice Šole zdravja s strani osnovnošolcev, za zaključek pa slovo v uradnih jezikih Evropske unije.

Dogodek, ki je s prepletom generacij tako udeležencem kot spremljevalcem dogajanja nazorno prikazal prednosti športnega udejstvovanja vse življenje in pozitivne učinke izpopolnjevanja znanja jezikov ali učenja novih, je vključen v vseslovensko akcijo Tednov vseživljenjskega učenja.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes