Epidemija

Zaradi naglega porasta okužb novi ukrepi na Koroškem
Zaradi naglega porasta okužb novi ukrepi na Koroškem
04.07.2020 12:49 Uredništvo

Na Koroškem beležimo nenaden porast okužb s koronavirusom, zaradi česar sta občini, ki ju je drugi val za zdaj najhuje prizadel, sprejeli dodatne ukrepe za preprečevanje širjenja epidemije.

Po trenutnih podatkih je na Koroškem 19 oseb s potrjeno aktivno okužbo: 10 na Ravnah, 7 v Dravogradu in po ena oseba v Slovenj Gradcu in Mislinji.

Na območju Raven na Koroškem je vseh deset primerov okužb povezanih, prvotna okužba pa izvira iz tujine. Nobena obolela oseba ni zaposlena v podjetjih v ravenski občini, tako da so vse govorice na to temo neresnične, je v petek na družabnem omrežju občanom sporočil župan Občine Ravne na Koroškem Tomaž Rožen. Vsi oboleli so v strogi izolaciji, poleg njih so v karanteni tudi vsi njihovi rizični stiki. Razmere poleg območne enote Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) spremlja tudi občinski štab civilne zaščite. V občini ta vikend uvajajo nove ukrepe na mestnem kopališču, kjer bodo obiskovalcem merili temperaturo, število obiskovalcev pa bo omejeno.

Dodatne omejitve uvajajo tudi v občini Dravograd, kjer je trenutno 7 aktivnih okužb. Podžupan Anton Preksavec je sporočil, da do nadaljnega občinska uprava ne bo izdajala dovoljenj za javne prireditve, kjer bi število udeležencev preseglo 50 oseb. Prav tako ne bodo odobrili vlog za podaljšanje delovnega časa lokalov, število oseb na pogrebih pa omejujejo na največ 50 ljudi.

V največjem domu starostnikov v regiji, v Koroškem domu starostnikov Črneče, ni okuženih stanovalcev ali delavcev, se je pa vodstvo doma zaradi povečevanja okužb v regiji odločilo, da so obiski v domu od minulega petka od 12. ure prepovedani. V domu sicer tudi doslej niso beležili okužb z novim koronavirusom. Za ponovno prepoved obiska so se odločili tudi v enoti tega doma v Slovenj Gradcu.

Obiski so od petka ponovno prepovedani tudi v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec, so pa nekatere izjeme možne v dogovoru z osebjem na oddelku.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes