Ravne na Koroškem

Večkratni prekrškar vozil tovorno vozilo brez vozniškega dovoljenja in poskušal pobegniti policistom
Večkratni prekrškar vozil tovorno vozilo brez vozniškega dovoljenja in poskušal pobegniti policistom
01.10.2020 11:12 Uredništvo Policija

Ravenska policista sta v sredo popoldne ujela pobeglega tovornjakarja. Večkratni kršitelj se je zaradi svojih ravnanj poslovil od vozila, policija je namreč sodišču predlagala odvzem in uničenje vozila.

Policista Policijske postaje Ravne na Koroškem sta v popoldanskih urah izvajala kontrolo cestnega prometa. Ko ju je opazil 39-letni  voznik  tovornega  vozila, ki je vozil iz smeri Raven na Koroškem proti Prevaljam, se je kotroli skušal izmakniti. Zavil je na parkirišče bližnjega gostinskega lokala in poskušal peš pobegniti. Policista sta ga dohitela in ugotovila, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Prenehanje veljavnosti mu je namreč zaradi preteklih prekrškov izreklo Okrajno sodišče v Slovenj  Gradcu.

Policista sta tudi opazila, da voznik kaže znake prisotnosti prepovedanih  drog,  vendar je odklonil tako hitri test na droge kot tudi strokovni pregled. Vozniku so tovorno vozilo zasegli, sodišču pa predlagali odvzem in uničenje vozila, saj je 39-letnik s svojim neodgovornim ravnanjem v cestnem  prometu nevaren za druge udeležence. Zaradi prometnih prekrškov so ga v preteklosti že večkrat obravnavali, nazadnje sredi letošnjega septembra. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes