#
Novice
V torek so med 3998 opravljenimi testi potrdili 356 okužb s koronavirusom, kar je največje dnevno število doslej.
V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec so v ponedeljek, 5. oktobra 2020, testirali 23 oseb s sumom na koronavirus.
Ob stoletnici rojstva Karla Pečka so v Slovenj Gradcu pripravili vrsto dogodkov. Med drugim so ob njegovem rojstnem dnevu 29. septembra odkrili spominsko ploščo ob vhodu Koroške galerije likovnih umetnosti.
Šolarjem ne bo več potrebno nositi mask v matičnih učilnicah, je v petek vlada sklenila na dopisni seji. Prav tako maske ne bodo več obvezne za vzgojitelje v vrtcih in učitelje do vključno 3. razreda.
Število okuženih s koronavirusom v Centru za usposabljanje, delo in varstvo Črna na Koroškem je še nekoliko naraslo. Skupno so doslej okužbo potrdili pri 58 uporabnikih in 21 zaposlenih.
Eden najbolj znanih slikarjev 20. stoletja na avstrijskem Koroškem je odraščal v Dravogradu in pustil spomin na kraj ob stičišču treh dolin tudi v mnogih svojih slikah, kamor se je vračal vse življenje.
Minister za okolje in prostor Andrej Vizjak se je sestal z županjo občine Dravograd Marijano Cigala in županom občine Vuzenica Franjem Golobom, ki sta mu predstavila težave pri zagotavljanju sredstev za plačila del na 50 milijonov evrov vrednem projektu vodooskrbe v Zgornji Dravski dolini. Minister je obljubil pomoč pri preseganju birokratskih ovir.
Izmed 189 novih primerov okužbe s koronavirusom so 10 primerov odkrili na Koroškem.
V soboto so kljub tradicionalno nižjemu številu odkritih primerov med vikendom na Koroškem odkrili največ okužb v enem dnevu. Pozitivnih testov na koronavirus je bilo kar 24.
Med rekordnimi 238 okužbami jih je 14 na Koroškem.
Nov izbruh okužb s koronavirusom so na Koroškem zabeležili v Zdravstvenem domu Ravne, zaradi česar se spopadajo s precejšnjo kadrovsko stisko. Z dela je odsotnih kar 30 oseb.
aaa

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes