#
Šport
Prihajajoči teden bodo šolarji lahko preživeli aktivno in se obenem naučili osnov za nekatere novega športa.
V mestu Ufa v Rusiji so v torek odprli 53. Mednarodne igre mladih (International children's games), kjer barve Slovenije zastopata kar dve koroški delegaciji.
Na Ravnah smo bili priča izjemnemu obračunu zelo močnih odbojkarskih reprezentanc Slovenije in Egipta. Slednji zasedajo visoko 13. mesto na svetovni jakostni lestvici, Slovenija je na 17. mestu. Gre torej za reprezentanci, ki sodita v sam svetovni vrh in sta pripravili pravi spektakel, ki ga na Koroškem še ni bilo.
Začel se je 12. Koroški poletni tabor v Dravogradu.
Plavalni klub Fužinar Ravne je ta konec tedna na Mestnem kopališču na Ravnah na Koroškem organiziral 7. Veliko nagrado Slovenije oziroma 46. Mednarodni plavalni miting 2019.
NK Dravograd je danes popoldne na Bledu na povratni tekmi, ki se je končala brez golov, premagal ekipo Bleda in se ponovno uvrstil v 2. Slovensko nogometno ligo.
Po odhodu nekaterih trenerjev, med drugim tudi strokovnega vodje Roberta Korena, nadaljuje Nogometna šola Dravograd Koroška po kratkih počitnicah svoje poslanstvo z novim elanom in novimi okrepitvami.
V ruskem Kazanu je med 3. in 7. julijem potekalo mladinsko evropsko prvenstvo v plavanju.
Dan državnosti so gorski kolesarji praznovali z dvema odmevnima dogodkoma na Ravnah na Koroškem.
Zan Lovenjak Sudar, član AK Ravne je v Mrzli gori preplezal smer Mihov 7. zobek.
Ob koncu sezone, ki jo je Nogometni klub Koroška Dravograd zaključil z izjemnim uspehom – uvrstitvijo v 2. SNL, je zlasti starše otrok presenetila novica, da tamkajšnjo nogometno šolo zapuščata dva izmed trenerjev, Robert Koren in Anže Pečnik. Nekatere starše je zaskrbelo, da bo to usodno za organizacijo, ki je povezuje Dravograd več kot sedem desetletij, ugibali so tudi o razpadu nogometne šole, ki je ponos kluba že 24 let in je na svetovno nogometno prizorišče izstrelila kar nekaj vrhunskih nogometašev. Toda v klubu pojasnjujejo, da situacija ni zaskrbljujoča.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes