#
Šport
V mestu Ufa v Rusiji so v torek odprli 53. Mednarodne igre mladih (International children's games), kjer barve Slovenije zastopata kar dve koroški delegaciji.
Na Ravnah smo bili priča izjemnemu obračunu zelo močnih odbojkarskih reprezentanc Slovenije in Egipta. Slednji zasedajo visoko 13. mesto na svetovni jakostni lestvici, Slovenija je na 17. mestu. Gre torej za reprezentanci, ki sodita v sam svetovni vrh in sta pripravili pravi spektakel, ki ga na Koroškem še ni bilo.
Začel se je 12. Koroški poletni tabor v Dravogradu.
Plavalni klub Fužinar Ravne je ta konec tedna na Mestnem kopališču na Ravnah na Koroškem organiziral 7. Veliko nagrado Slovenije oziroma 46. Mednarodni plavalni miting 2019.
NK Dravograd je danes popoldne na Bledu na povratni tekmi, ki se je končala brez golov, premagal ekipo Bleda in se ponovno uvrstil v 2. Slovensko nogometno ligo.
Nekdanji trener NK Dravograd Marko Pšeničnik je z novim letom pod svoje okrilje vzel člansko ekipo NK Akumulator.
V ruskem Kazanu je med 3. in 7. julijem potekalo mladinsko evropsko prvenstvo v plavanju.
Dan državnosti so gorski kolesarji praznovali z dvema odmevnima dogodkoma na Ravnah na Koroškem.
Zan Lovenjak Sudar, član AK Ravne je v Mrzli gori preplezal smer Mihov 7. zobek.
Ob koncu sezone, ki jo je Nogometni klub Koroška Dravograd zaključil z izjemnim uspehom – uvrstitvijo v 2. SNL, je zlasti starše otrok presenetila novica, da tamkajšnjo nogometno šolo zapuščata dva izmed trenerjev, Robert Koren in Anže Pečnik. Nekatere starše je zaskrbelo, da bo to usodno za organizacijo, ki je povezuje Dravograd več kot sedem desetletij, ugibali so tudi o razpadu nogometne šole, ki je ponos kluba že 24 let in je na svetovno nogometno prizorišče izstrelila kar nekaj vrhunskih nogometašev. Toda v klubu pojasnjujejo, da situacija ni zaskrbljujoča.
Na včerajšnjem rokometnem derbiju sta se v polni dvorani v Slovenj Gradcu pomerila domači RK Slovenj Gradec 2011 in gostujoči RK Drava Ptuj. Domačini so v dvoboj spet stopili kot favorit in to vlogo pod vodstvom Sebastjana Soviča tudi upravičili. Tekma se je odvila kot se za derbi spodobi, obe ekipi sta si želeli zmage, Slovenjgradčani pa so imeli prednost domačega igrišča in navijaške podpore.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes