#
Gospodarstvo
Letos načrtovani začetek gradnje bazenskega kompleksa je prestavljen na naslednje leto.
Kot je bilo pričakovati, bo Koroško zadela še ena gospodarska kriza – Lek bo v dveh letih zaključil s proizvodnjo antibiotikov v Prevaljah.
Po tem, ko se je v dobro obveščenih krogih o tem govorilo že pred dobrim letom, je zdaj tudi uradno potrjeno, da s širitvijo Leka na Prevaljah ne bo nič.
Zaposleni v podjetju Dani AFC d.o.o., ki je zraslo na pogorišču nekdanjega Preventa, se zaradi krize v avtomobilski industriji soočajo z nemalo težavami. Kljub vsemu pa upajo na skorajšnji boljši jutri, saj naj bi s pomočjo sindikata končno dobili kolektivno pogodbo.
Na zasedanju občinskega sveta Mestne občine Slovenj Gradec so svetniki potrdili osnutek proračuna, ki predvideva največ investicij do sedaj.
Dars je danes polepšal dan vsem Koroščem, ki Ljubljani sploh še verjamejo – začetek gradnje 3. razvojne osi se bo začel leto pozneje, končal pa še tri leta kasneje kot predvideno.
Vlada je sprejela predlog poroštvenega zakona za tretjo razvojno os, zato je protest, napovedan za čez en teden, začasno zamrznjen.
S prvim oktobrom bo Dravograd ostal brez večine svojih nočitvenih zmogljivosti.
Koroški gospodarstveniki skupaj s savinjsko-šaleškimi kolegi apelirajo na predsednika vlade, naj po svojih močeh pomaga, da bo Koroška dobila hitro cesto. V izjavi za javnost ga pozivajo k podpori predloga poroštvenega zakona, ki bo omogočil izvedbo projekta 3. razvojne osi.
Marsikdo, ki se pelje mimo Podklanca, je opazil, da se ob starem železniškem mostu vzporedno gradi nov.
Organizatorji letošnje 13. licitacije vrednejših sortimentov lesa, na kateri so zbrali vnovič rekordno število hlodov, so danes v Slovenj Gradcu odpirali ponudbe. Za 3706 hlodov je ponudbe oddalo 39 kupcev, to je dva več kot lani. Kakšne so najvišje ponujene cene, bodo razkrili na dnevu odprtih vrat licitacije, ki ga pripravljajo 13. februarja.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes