#
Šport
Nogometni klub Dravograd praznuje 70-letnico osnovanja ter prve registracije nogometnega kluba v Dravogradu in okolici. Jubilej, ki je izjemnega pomena za celotno regijo, so počastili z nogometnim spektaklom in novo pridobitvijo - prenovljenim pomožnim igriščem.
Na Brdu pri Kranju se nogometna reprezentanca pripravlja na tekmi lige narodov, naknadno pa se jim je pridružil Korošec Jaka Bijol. 
Po za Slovenijo izjemnem SP v športnem plezanju bo odprava danes proti večeru domov prinesla dragocen zlato-srebrno-bronast tovor. Janja Garnbret je v dvorani OlympiaWorld osvojila zlati kolajni v balvanih in novi disciplini olimpijski kombinaciji ter srebro v težavnosti. Med nosilce kolajn se je vpisal tudi Gregor Vezonik z balvanskim bronom.
Koroški košarkarski up Jan Razdvšek se je iz Argentine vrnil z bronasto olimpijsko medaljo. V novi olimpijski disciplini košarka 3x3 je z ekipo, ki jo poleg njega sestavljajo še Dan Osrečki, Adrian Hirschmann in Erik Groznik, na mladinskih olimpijskih igrah v Buenos Airesu  v tekmi za tretje mesto ugnal Ukrajino. 
© Copyright 2016-2018 Koroška Danes