#
Šport
V MKC Slovenj Gradec so se to soboto zbrali šahisti člani društev invalidov iz vse Slovenije. Društvo invalidov Slovenj Gradec je v sodelovanju z Zvezo za šport invalidov Slovenije - paraolimoijskim komitejem (ZŠIS-POK) organiziralo ekipno državno prvenstvo v hitropoteznem šahu.
Slovenjgradčan Bogdan Gabrovec ob izteku štiriletnega mandata ponovno kandidira za mesto predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez. Protikandidata nima.
Dosedanji trener nekdanjega paradnega konja koroškega nogometa se je poslovil. Njegov naslednik prihaja iz prestolnice.
V soboto se začenjajo mladinske olimpijske igre, kjer se v različnih športnih disciplinah med seboj pomerjajo mladi športniki med 14. in 18. letom. V letošnji olimpijski reprezentanci so tudi štirje Korošci.
Koroška ima od sezone 2016/17 tudi dekliško košarkarsko ekipo, ki uspešno nastopa v državnem prvenstvu.
Zadnja novembrska sobota je v Dravogradu minila v znamenju dobrodelnosti. Košarkarski klub Dravograd Koroška je namreč priredil dobrodelni košarkarski dan, ki se je zaključil s članskim derbijem. Skozi ves dan pa so v dvorani zbirali prispevke za 10-mesečnega Lovra.
Nogometni klub Dravograd praznuje 70-letnico osnovanja ter prve registracije nogometnega kluba v Dravogradu in okolici. Jubilej, ki je izjemnega pomena za celotno regijo, so počastili z nogometnim spektaklom in novo pridobitvijo - prenovljenim pomožnim igriščem.
Na Brdu pri Kranju se nogometna reprezentanca pripravlja na tekmi lige narodov, naknadno pa se jim je pridružil Korošec Jaka Bijol. 
Po za Slovenijo izjemnem SP v športnem plezanju bo odprava danes proti večeru domov prinesla dragocen zlato-srebrno-bronast tovor. Janja Garnbret je v dvorani OlympiaWorld osvojila zlati kolajni v balvanih in novi disciplini olimpijski kombinaciji ter srebro v težavnosti. Med nosilce kolajn se je vpisal tudi Gregor Vezonik z balvanskim bronom.
aaa
© Copyright 2016-2018 Koroška Danes