#
Šport
Društvo športnih novinarjev je športno plezalko Janjo Garnbret razglasilo za najboljšo športnico Slovenije za 2019.
Koroški atletski klub je organiziral enega najbolj množičnih tekmovanj v stadionski atletiki v slovenskem prostoru. Kar 376 mladih atletov in atletinj se je dva dni borilo za državne naslove v vseh atletskih disciplinah.
Koroški košarkar Tine Kotnik bo kariero nadaljeval v francoskem klubu Boulazac Basket Dordogne.
Mednarodni mladinski košarkarski turnir Sloveniaball je v polnem zamahu. Prvi del, v katerem so se med seboj pomerila dekleta, se je zaključil v nedeljo, Slovenke so osvojile bron, fantje pa se pripravljajo, da bodo svoje veščine pod košem pokazali proti koncu tega tedna.
Janja Garnbret je osvojila že drugo zlato odličje na letošnjem svetovnem prvenstvu na Japonskem.
Plavalka ravenskega Fužinarja Tjaša Oder je na svetovnem prvenstvu v Gwangjuju v Južni Koreji davi osvojila deveto mesto na 800 m prosto. Z dosežkom 8:30,97 je za osebnim rekordom zaostala za pet sekund, finale pa se ji je izmuznil za dobro sekundo.
Koroški košarkarji bodo ponovno združili moči in skupaj z navijači pomagali družini, ki jo je prizadelo nedavno neurje.
Prihodnji teden bo na Koroškem košarkarsko obarvan. Košarkarski klub Dravograd Koroška pripravlja dneve koroške košarke.
Koroške in slovenske barve bo zastopala Daša Tušek.
Po dveh porazih je članska ekipa NK Koroška Dravograd dosegla svojo prvo drugoligaško zmago.
V Slovenj Gradcu se je danes pričel največji mednarodni reprezentančni košarkarski turnir za dekleta in fante do 14. leta starosti v Evropi. Na njem bo v dresu slovenske reprezentance zaigrala tudi Korošica.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes