#
Šport
Koroški košarkar Tine Kotnik bo kariero nadaljeval v francoskem klubu Boulazac Basket Dordogne.
Mednarodni mladinski košarkarski turnir Sloveniaball je v polnem zamahu. Prvi del, v katerem so se med seboj pomerila dekleta, se je zaključil v nedeljo, Slovenke so osvojile bron, fantje pa se pripravljajo, da bodo svoje veščine pod košem pokazali proti koncu tega tedna.
Janja Garnbret je osvojila že drugo zlato odličje na letošnjem svetovnem prvenstvu na Japonskem.
Plavalka ravenskega Fužinarja Tjaša Oder je na svetovnem prvenstvu v Gwangjuju v Južni Koreji davi osvojila deveto mesto na 800 m prosto. Z dosežkom 8:30,97 je za osebnim rekordom zaostala za pet sekund, finale pa se ji je izmuznil za dobro sekundo.
V ruski Ufi so se zaključile Mednarodne igre mladih, kjer so Slovenijo zastopali tudi Ravnečani in Slovenjgradčani, ki v domovino prinašajo bodisi medalje, bodisi osebne rekorde.
Četrto, zadnje kolo kolu 24. ekipnega tekmovanja za pokal Zveze paraplegikov Slovenije v atletiki se je odvilo minuli petek, 28. junija 2019, v organizaciji Društva paraplegikov Koroške v športnem parku v Črni na Koroškem. Ob odlični organizaciji in spodbujanju gledalcev, so bile tudi razmere za tekmovanje zelo ugodne.
Koroške in slovenske barve bo zastopala Daša Tušek.
Po dveh porazih je članska ekipa NK Koroška Dravograd dosegla svojo prvo drugoligaško zmago.
V Slovenj Gradcu se je danes pričel največji mednarodni reprezentančni košarkarski turnir za dekleta in fante do 14. leta starosti v Evropi. Na njem bo v dresu slovenske reprezentance zaigrala tudi Korošica.
Prihajajoči teden bodo šolarji lahko preživeli aktivno in se obenem naučili osnov za nekatere novega športa.
V mestu Ufa v Rusiji so v torek odprli 53. Mednarodne igre mladih (International children's games), kjer barve Slovenije zastopata kar dve koroški delegaciji.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes