Sloveniaball

Slovenj Gradec v znamenju največjega evropskega košarkarskega turnirja za mladino
Slovenj Gradec v znamenju največjega evropskega košarkarskega turnirja za mladino
15.08.2019 09:58 Urša Prosenjak KZS

V Slovenj Gradcu se je danes pričel največji mednarodni reprezentančni košarkarski turnir za dekleta in fante do 14. leta starosti v Evropi. Na njem bo v dresu slovenske reprezentance zaigrala tudi Korošica.

Letošnji mednarodni košarkarski turnir za dekleta in fante do štirinajstega leta starosti bo tako kot vsako leto potekal v Slovenj Gradcu. Sodelovalo bo po 10 dekliških in 10 fantovskih reprezentanc držav iz vse Evrope. Med 15. in 18. avgustom se bodo pomerila dekleta, teden dni kasneje pa še fantje.

Letošnji 15. turnir Slovenia ball pa je za Koroško in Korošce še večjega pomena. Tokrat bo na njem prvič nastopila članica prve koroške ženske ekipe v zgodovini. Slovenske barve bo zastopala Dravograjčanka Ula Krenk, ki trenira v domačem KK Dravograd

Turnir je skozi leta rasel in postal največji reprezentančni turnir v Evropi za to starostno kategorijo. O kakovosti slovenjgraškega turnirja govorijo dejstva, da so na njem igrali igralci, ki danes nastopajo že v ligi NBA. Med najbolj znane spadajo hrvaški reprezentantje Dario Šarić, Mario Hezonja, Dragan Bender, Ante Toni Žižić in Ivica Zubac, španski reprezentant Alex Abrinez, ter slovenski reprezentantje, ki so leta 2017 v članski konkurenci pokorili vso Evropo in postali evropski prvaki (Klemen Prepelič, Matic Rebec in Aleksej Nikolić). Pri dekletih pa so svoje prve reprezentančne izkušnje na turnirju Sloveniaball dobile današnje reprezentantke Teja Oblak, Nika Barič, Eva Lisec, Tina Trebec, Annamarija Prezelj, Zala Friškovec, Tina Jakovina, Eva Rupnik in ostale.

"Košarkarska zveza Slovenije je na turnir, ki vsako leto poteka v sodelovanju z Mestno občino Slovenj Gradec, javnim zavodom za šport in turizem Spotur, hotelom Vabo, zelo ponosna in vesela, da je lokalna skupnost na čelu z županom Tilnom Kluglerjem naklonjena temu velikemu športnemu dogodku," so sporočili iz KZS ob začetku turnirja. "Vsi ljubitelji športa vljudno vabljeni k ogledu naših in evropskih bodočih košarkarskih zvezdnikov. Tekme bodo kot vsako leto prav gotovo zelo zanimive, naši reprezentantje in reprezentantke pa obljubljajo borbo do zadnjih atomov moči, želijo pa si čim večjo podporo navijačev."

Vse podrobnosti o turnirju so na volji na spletni strani www.sloveniaball.com, kjer bodo v živo tudi internetni prenosi vseh tekem na turnirju.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes