Plavanje

Tjaša Oder deveta na svetu
Tjaša Oder deveta na svetu
29.07.2019 01:31 Danica Hudrap Tomaž Torkar

Plavalka ravenskega Fužinarja Tjaša Oder je na svetovnem prvenstvu v Gwangjuju v Južni Koreji davi osvojila deveto mesto na 800 m prosto. Z dosežkom 8:30,97 je za osebnim rekordom zaostala za pet sekund, finale pa se ji je izmuznil za dobro sekundo.

Kljub novi zgrešeni priložnosti za finale na Korejskem polotoku je bila visokorasla Korošica tokrat prešerne volje. "Seveda mi je malo žal za tisto sekundo in finale. A na 800 m prosto res nisem vedela, da bom tako blizu najboljšim in deveta na svetu. Imela sem 13. prijavljeni čas in pričakovala, da bom tam nekje tekmo tudi končala," je v prvem odzivu po tekmi povedala nasmejana Tjaša Oder.

Za boljši dosežek in finale pa bi morala nekaj hitreje odplavati drugo četrtino proge. "Nisem verjela, da lahko iztisnem iz sebe toliko, kot sem lani plavala popoldan. Lahko bi sicer začela nekaj hitreje na prvi polovici, čeprav sem na 200-metrih plavala blizu osebnemu rekordu, zato je nastop kar v redu. Deveto mesto je le deveto mesto. Malo je grenkega priokusa, a žal nimam še ene priložnosti ... A res, zaradi devetega mesta ne bom šla domov razočarana. Ena sekundo na 800 metrov ni nič. Če bi imela tekmice malo bližje, bi lahko iztisnila iz sebe več," je dejala nekdanja mladinska svetovna prvakinja, ki je lani zaključila šolanje na univerzi v Arizoni in se vrnila v domače okolje pod Uršljo in Peco.

 

 Vir: STA

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes