#
Kultura
V sklopu Kuharjevih dni v Kotljah predstavljajo knjigo o Alojziju Kuharju, ki sta jo spisala Mirko Osojnik in Bojana Verdinek.
Izšel je kratek film o procesu nastajanja zvočnega filma.
Med kandidati za prestižno filmsko nagrado Oskar 2020 v kategoriji najboljši mednarodni celovečerni film bo Slovenijo zastopal film Zgodovina ljubezni koroške režiserke Sonje Prosenc.
Ob obletnici rojstva največjega koroškega književnika Prežihovega Voranca se že od leta 2003 ob njegovi rojstni hiši zberejo ljubitelji pisane besede ter zavedni Korošci, ki prepoznavajo Prežihov doprinos k razvoju in krepitvi koroške identitete. Prežihova bajta v letošnjem letu praznuje 40. let delovanj kot muzej in v kratkem se ji obeta tudi prenova.
Po uspešnem vikendu risank je ves minuli teden potekal v znamenju filma. Festival Shots se je ogrel s projekcijo preteklih edicij na Prevaljah, nato pa so pred velikim finalom organizatorji še predstavili našo lepo Koroško gostom iz tujine.
Mestno jedro Slovenj Gradca je minuli konec tedna oživelo na popolnoma nov način. Preplavili so ga navdušeni ljubitelji animiranega filma vseh starosti, ki so si na štirih prizoriščih ogledali 23 filmov.
Obiskovalce Slovenj Gradca, ki se v mesto pripeljejo iz smeri Dravograda, že pol stoletja pozdravi znamenita skulptura S. In čeprav je že domala zlita z okoljem, pa je v zadnjih dneh ponovno privabila številne poglede.
Kantavtorica, pevka in skladateljica Ditka je konec minulega tedna zmagala na kantavtorskem festivalu Sofia Singer / Songwriter Fest 2019 v Bolgariji.
Luč sveta je včeraj ugledal glasbeni prvenec mlade koroške glasbenice Mojce Kamnik. Na izdelek ter njegovo avtorico je ponosen tudi Milan Kamnik, pevkin oče.
Drevi bi se na Ravnah moral odvijati letni kino, ki pa so ga žal organizatorji morali odpovedati.
V sklopu projekta Živela ustvarjalnost!, ki ga organizirajo člani društva raum AU, je bilo ponovno zelo kreativno. Tokrat je za ustvarjalen navdih poskrbela Alenka Seničar.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes