#
Kultura
Harry Potter je fenomen, ki je zaznamoval celotno generacijo. Mladi bralci so s knjigami o čarovniku odraščali in skozi svet magije spoznavali izzive, ki jih srečujemo tudi v resničnem življenju. Pomemben del mozaika pa ob knjigah in filmih prispeva tudi izvirna glasba iz filmov, ki smo ji lahko prisluhnili tudi pri nas.
V Dravogradu so ob dnevu državnosti odprli skupno razstavo dveh koroških slikarjev z obeh strani meje. Razstava je del projekta Gradimo mostove, njena posebnost pa je, da so umetniška dela razstavljena na mostovih v koroških krajih. Med prvimi se z umetniškimi deli ponaša »stari« most v Dravogradu, ki je zadnjih nekaj let v prenovljeni obliki namenjen kolesarjem in pešcem.
Obiskovalce Slovenj Gradca, ki se v mesto pripeljejo iz smeri Dravograda, že pol stoletja pozdravi znamenita skulptura S. In čeprav je že domala zlita z okoljem, pa je v zadnjih dneh ponovno privabila številne poglede.
Kantavtorica, pevka in skladateljica Ditka je konec minulega tedna zmagala na kantavtorskem festivalu Sofia Singer / Songwriter Fest 2019 v Bolgariji.
Luč sveta je včeraj ugledal glasbeni prvenec mlade koroške glasbenice Mojce Kamnik. Na izdelek ter njegovo avtorico je ponosen tudi Milan Kamnik, pevkin oče.
Drevi bi se na Ravnah moral odvijati letni kino, ki pa so ga žal organizatorji morali odpovedati.
Ob stoletnici rojstva Karla Pečka so v Slovenj Gradcu pripravili vrsto dogodkov. Med drugim so ob njegovem rojstnem dnevu 29. septembra odkrili spominsko ploščo ob vhodu Koroške galerije likovnih umetnosti.
Po skor petih letih in govoricah je predčasno napočo cajt, da se da med ljudi poslušat Koroški rod. Pesem, ki govori in pove o Koroški več kot kerakol pred njo.
Koroški kantavtor Milan Kamnik ustvarja že 45 let. V počastitev jubileja bo priredil velik koncert z gosti.
Prireditve se bodo pričele že v petek, odvijale pa se bodo vse do oktobra, do obletnice pridobitve naziva mesto glasnik miru.
Ljubitelji branja si v sredo, 21. avgusta 2019, obetajo posebno doživetje. Na 120-metrski knjižnični poti skozi Ravne jih čaka obilica knjig za izmenjavo.
aaa

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes