#
Kultura
Koroški kantavtor Milan Kamnik ustvarja že 45 let. V počastitev jubileja bo priredil velik koncert z gosti.
Prireditve se bodo pričele že v petek, odvijale pa se bodo vse do oktobra, do obletnice pridobitve naziva mesto glasnik miru.
Ljubitelji branja si v sredo, 21. avgusta 2019, obetajo posebno doživetje. Na 120-metrski knjižnični poti skozi Ravne jih čaka obilica knjig za izmenjavo.
Čeprav se že veselimo filmske poslastice v družbi priljubljenega pisatelja Primoža Suhodolčana, pa bomo nanj morali nekoliko počakati. Zaradi slabe vremenske napovedi je letni kino prestavljen.
Konec julija in začetek avgusta bodo Ravne na Koroškem oživele v malce drugačnih ritmih. Na mestnem platoju se bo namreč v četrtek zgodil Country folk na ulici, dogodek, ki bo s koncertom in plesom povezal koroške občine. Gre za družabno prireditev v organizaciji Koroškega medgeneracijskega centra, Pilotnega projekta dolgotrajne oskrbe in Umetniškega kluba 101 Records, kjer bodo udeleženci ob zvokih irske tradicionalne, bluegrass in evropske etno glasbe, zaplesali skupinski kavbojski ples.
V sklopu projekta Živela ustvarjalnost!, ki ga organizirajo člani društva raum AU, je v hiši nekdanjega komunalnega podjetja že drugi mesec zelo veselo.
Izšel je kratek film o procesu nastajanja zvočnega filma.
Med kandidati za prestižno filmsko nagrado Oskar 2020 v kategoriji najboljši mednarodni celovečerni film bo Slovenijo zastopal film Zgodovina ljubezni koroške režiserke Sonje Prosenc.
Ob obletnici rojstva največjega koroškega književnika Prežihovega Voranca se že od leta 2003 ob njegovi rojstni hiši zberejo ljubitelji pisane besede ter zavedni Korošci, ki prepoznavajo Prežihov doprinos k razvoju in krepitvi koroške identitete. Prežihova bajta v letošnjem letu praznuje 40. let delovanj kot muzej in v kratkem se ji obeta tudi prenova.
Po uspešnem vikendu risank je ves minuli teden potekal v znamenju filma. Festival Shots se je ogrel s projekcijo preteklih edicij na Prevaljah, nato pa so pred velikim finalom organizatorji še predstavili našo lepo Koroško gostom iz tujine.
Mestno jedro Slovenj Gradca je minuli konec tedna oživelo na popolnoma nov način. Preplavili so ga navdušeni ljubitelji animiranega filma vseh starosti, ki so si na štirih prizoriščih ogledali 23 filmov.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes