#
Kultura
Luč sveta je včeraj ugledal glasbeni prvenec mlade koroške glasbenice Mojce Kamnik. Na izdelek ter njegovo avtorico je ponosen tudi Milan Kamnik, pevkin oče.
Drevi bi se na Ravnah moral odvijati letni kino, ki pa so ga žal organizatorji morali odpovedati.
V sklopu projekta Živela ustvarjalnost!, ki ga organizirajo člani društva raum AU, je bilo ponovno zelo kreativno. Tokrat je za ustvarjalen navdih poskrbela Alenka Seničar.
V sklopu projekta Živela ustvarjalnost! je s svojimi tapiserijami, sinonimom neusahljivega pretakanja življenja, očarala Alenka Seničar. Razstava bo v prostorih društva raum AU na ogled do 4. avgusta.
V Slovenj Gradcu je že vse v znamenju prihajajočega festivala SHOTS - mednarodnega festivala kratkega filma, ki se mu pridružuje tudi Zebra - festival animiranega filma. Festival je v le nekaj letih svojega obstoja pridobil mednarodni ugled in velja za enega najboljših tovrstnih dogodkov v svetovnem merilu. Že pred začetkom pa so organizatorji ponudili kratek vpogled v dogajanje, ki bo zaznamovalo konec julija in začetek avgusta.
Člani likovne sekcije Kulturnega društva Dravograd se predstavljajo z območno likovno razstavo.
Ljubitelji branja si v sredo, 21. avgusta 2019, obetajo posebno doživetje. Na 120-metrski knjižnični poti skozi Ravne jih čaka obilica knjig za izmenjavo.
Čeprav se že veselimo filmske poslastice v družbi priljubljenega pisatelja Primoža Suhodolčana, pa bomo nanj morali nekoliko počakati. Zaradi slabe vremenske napovedi je letni kino prestavljen.
Konec julija in začetek avgusta bodo Ravne na Koroškem oživele v malce drugačnih ritmih. Na mestnem platoju se bo namreč v četrtek zgodil Country folk na ulici, dogodek, ki bo s koncertom in plesom povezal koroške občine. Gre za družabno prireditev v organizaciji Koroškega medgeneracijskega centra, Pilotnega projekta dolgotrajne oskrbe in Umetniškega kluba 101 Records, kjer bodo udeleženci ob zvokih irske tradicionalne, bluegrass in evropske etno glasbe, zaplesali skupinski kavbojski ples.
V sklopu projekta Živela ustvarjalnost!, ki ga organizirajo člani društva raum AU, je v hiši nekdanjega komunalnega podjetja že drugi mesec zelo veselo.
Minuli konec tedna je v Dravogradu minil v prazničnem vzdušju. Kraj namreč 4. julija praznuje svoj občinski praznik in ob tem se je zvrstilo nekaj prireditev, vrhunec pa je bila Dravograjska noč, letos tudi s programom za otroke.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes