#
Novice
Nekoč priljubljena izletniška točka in hotel Rimski vrelec je v zadnjih letih buril duhove predvsem z neuspešnimi poskusi prodaje in nakupa ter z različnimi zamislimi o takšni ali drugačni oživitvi kompleksa. Sedanji lastnik se je po posvetu s stroko odločil, da stavbo podre.
Na vladni novinarski konferenci je o trenutni situaciji na Koroškem spregovorila strokovna direktorica Splošne bolnišnice Slovenj Gradec dr. Jana Makuc.
Na Koroškem so v četrtek zabeležili 65 novih okužb s koronavirusom.
Zaradi večjega števila potrjenih okužb med stanovalci slovenjgraške enote Koroškega doma starostnikov so v Bolnišnico Topolšica od tam premestili 15 stanovalcev.
V torek so med 3998 opravljenimi testi potrdili 356 okužb s koronavirusom, kar je največje dnevno število doslej.
V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec so v ponedeljek, 5. oktobra 2020, testirali 23 oseb s sumom na koronavirus.
Med septembrom in decembrom 2020 so ekipe ZRCK v COVID 19 okolju obravnavale 1.275 pacientov. Do sedaj se je s COVID-19 okužilo 41% vseh zaposlenih na ZRCK.
Senzacionalizem je dandanes žalostno dejstvo medijev in Dravograd se je v torek zbudil v še eni od takih nepreverjenih in napihnjenih zgodb. Kolektiv pedagogov OŠ Dravograd se je na obtožbe njihove predstojnice ostro odzval s skupno izjavo za naš medij.
Kljub povečani obremenitvi zdravstva zaradi pandemije na Koroškem zdravstveni domovi še vedno izvajajo večino preventivnih programov.
Ob znatnem porastu okužb se hitro poslabšuje epidemiološka slika tudi na Koroškem. Razmere se spreminjajo iz ure v uro.
Minister za okolje in prostor Andrej Vizjak se je sestal z županjo občine Dravograd Marijano Cigala in županom občine Vuzenica Franjem Golobom, ki sta mu predstavila težave pri zagotavljanju sredstev za plačila del na 50 milijonov evrov vrednem projektu vodooskrbe v Zgornji Dravski dolini. Minister je obljubil pomoč pri preseganju birokratskih ovir.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes