#
Novice
Luč sveta je včeraj ugledal glasbeni prvenec mlade koroške glasbenice Mojce Kamnik. Na izdelek ter njegovo avtorico je ponosen tudi Milan Kamnik, pevkin oče.
Do nesreče s krožno žago, po domače cirkularko, je prišlo v večernih urah.
Ob 13.02 sta na cesti Slovenj Gradec–Kotlje, v naselju Podgora, občina Ravne na Koroškem, trčili osebni vozili.
Ljubitelji branja si v sredo, 21. avgusta 2019, obetajo posebno doživetje. Na 120-metrski knjižnični poti skozi Ravne jih čaka obilica knjig za izmenjavo.
Policisti so ponoči imeli polne roke dela. Med drugim so obravnavali tudi vlom in tatvino.
Desetletje po spornem predlogu regionalizacije Slovenije je strokovna skupina pod vodstvom Boštjana Brezovnika z mariborske pravne fakultete pripravila nov predlog. Ta je za Koroško bistveno ugodnejši od prvotnega, vseeno pa sproža polemike.
V Dravogradu so se predstavniki občin Dravograd in Labot sestali s civilnima iniciativama obeh občin, ki se zavzemata za izgradnjo obvoznice. Obenem dravograjska Civilna iniciativa ponuja boljšo alternativo edinemu doslej sprejetemu predlogu trase.
Koroške in slovenske barve bo zastopala Daša Tušek.
Na letošnjem svetovnem prvenstvu se je Korošica zavihtela na najvišjo stopničko tudi tretjič.
V Grajskem parku Ravne na Koroškem se je v okviru Ravenskih dnevov odvil Koroški otroški festival, ki je bil namenjen otrokom vseh starosti. Sončna in topla nedelja je bila kot nalašč za otroško razposajenost. Festival je potekal v organizaciji Občine Ravne na Koroškem in Zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti. Vodja dogajanja je bila Darja Krevzelj.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes