#
Šport
Po objavi članka o igrišču z umetno travo je situacijo pojasnil podžupan občine Anton Preksavec. Njegov odgovor obljavljamo v celoti.
Košarkarji KK Dravograd Koroška so minulo soboto v 8. krogu doživeli svoj prvi poraz v sezoni.
Minuli konec tedna so se na 16. memorialu Danila Gostenčnika v dvoranskem nogometu pomerile mlajše selekcije klubov iz Slovenije in tujine.
V MKC Slovenj Gradec so se to soboto zbrali šahisti člani društev invalidov iz vse Slovenije. Društvo invalidov Slovenj Gradec je v sodelovanju z Zvezo za šport invalidov Slovenije - paraolimoijskim komitejem (ZŠIS-POK) organiziralo ekipno državno prvenstvo v hitropoteznem šahu.
Slovenjgradčan Bogdan Gabrovec ob izteku štiriletnega mandata ponovno kandidira za mesto predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez. Protikandidata nima.
Dosedanji trener nekdanjega paradnega konja koroškega nogometa se je poslovil. Njegov naslednik prihaja iz prestolnice.
Dravograjski otroci, ki v prostem času radi igrajo nogomet, so ostali z dolgim nosom pred zaklenjenimi vrati in visoko ograjo. Vse od pomladi so se veselili novega igrišča z umetno travo, ki pa je zdaj na voljo le izbrancem, čeprav je bilo obljubljeno drugače. Tudi financirano je bilo z davkoplačevalskimi sredstvi, zato so občani toliko bolj upravičeno pričakovali, da ga bodo lahko tudi uporabljali.
Minulo sredo se je v slovenjgraški športni dvorani odvijal praznik rokometa. Slovenjgradčani so namreč na tekmi 1/16 finala v tekmovanju za Pokal Slovenije gostili RK Celje Pivovarna Laško. Aktualni državni in pokalni prvaki iz Celja so srečanje sicer zanesljivo dobili z 38 : 25, a so tudi domači igralci prikazali všečno in borbeno igro.
Na finalnem turnirju 1. slovenske judo lige v Slovenski Bistrici so predstavniki JK Acron osvojili zgodovinsko 3. mesto.
Zadnja novembrska sobota je v Dravogradu minila v znamenju dobrodelnosti. Košarkarski klub Dravograd Koroška je namreč priredil dobrodelni košarkarski dan, ki se je zaključil s članskim derbijem. Skozi ves dan pa so v dvorani zbirali prispevke za 10-mesečnega Lovra.
Nogometni klub Dravograd praznuje 70-letnico osnovanja ter prve registracije nogometnega kluba v Dravogradu in okolici. Jubilej, ki je izjemnega pomena za celotno regijo, so počastili z nogometnim spektaklom in novo pridobitvijo - prenovljenim pomožnim igriščem.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes