#
Šport
Na včerajšnjem rokometnem derbiju sta se v polni dvorani v Slovenj Gradcu pomerila domači RK Slovenj Gradec 2011 in gostujoči RK Drava Ptuj. Domačini so v dvoboj spet stopili kot favorit in to vlogo pod vodstvom Sebastjana Soviča tudi upravičili. Tekma se je odvila kot se za derbi spodobi, obe ekipi sta si želeli zmage, Slovenjgradčani pa so imeli prednost domačega igrišča in navijaške podpore.
Po objavi članka o igrišču z umetno travo je situacijo pojasnil podžupan občine Anton Preksavec. Njegov odgovor obljavljamo v celoti.
Košarkarji KK Dravograd Koroška so minulo soboto v 8. krogu doživeli svoj prvi poraz v sezoni.
Minuli konec tedna so se na 16. memorialu Danila Gostenčnika v dvoranskem nogometu pomerile mlajše selekcije klubov iz Slovenije in tujine.
V MKC Slovenj Gradec so se to soboto zbrali šahisti člani društev invalidov iz vse Slovenije. Društvo invalidov Slovenj Gradec je v sodelovanju z Zvezo za šport invalidov Slovenije - paraolimoijskim komitejem (ZŠIS-POK) organiziralo ekipno državno prvenstvo v hitropoteznem šahu.
Slovenjgradčan Bogdan Gabrovec ob izteku štiriletnega mandata ponovno kandidira za mesto predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez. Protikandidata nima.
Na 54. podelitvi Bloudkovih odličij za dosežke na športnem področju so slavili kar trije Korošci. Eden izmed njih je Adolf Urnaut, dolgoletni profesor športne vzgoje na Gimnaziji Ravne na Koroškem, odbojkarski trener in nekdaj tudi aktiven odbojkar. Poleg njega sta slavila še plezalca Janja Garnbret in Gregor Vezonik.
Dravograjski otroci, ki v prostem času radi igrajo nogomet, so ostali z dolgim nosom pred zaklenjenimi vrati in visoko ograjo. Vse od pomladi so se veselili novega igrišča z umetno travo, ki pa je zdaj na voljo le izbrancem, čeprav je bilo obljubljeno drugače. Tudi financirano je bilo z davkoplačevalskimi sredstvi, zato so občani toliko bolj upravičeno pričakovali, da ga bodo lahko tudi uporabljali.
Minulo sredo se je v slovenjgraški športni dvorani odvijal praznik rokometa. Slovenjgradčani so namreč na tekmi 1/16 finala v tekmovanju za Pokal Slovenije gostili RK Celje Pivovarna Laško. Aktualni državni in pokalni prvaki iz Celja so srečanje sicer zanesljivo dobili z 38 : 25, a so tudi domači igralci prikazali všečno in borbeno igro.
Na finalnem turnirju 1. slovenske judo lige v Slovenski Bistrici so predstavniki JK Acron osvojili zgodovinsko 3. mesto.
Zadnja novembrska sobota je v Dravogradu minila v znamenju dobrodelnosti. Košarkarski klub Dravograd Koroška je namreč priredil dobrodelni košarkarski dan, ki se je zaključil s članskim derbijem. Skozi ves dan pa so v dvorani zbirali prispevke za 10-mesečnega Lovra.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes