#
Novice
Danes zvečer bodo občinski svetniki na redni seji dobili v prvo branje predlog proračuna za prihodnje leto. Situacija pa je, sklicujoč se na naše vire, precej kritična.
Ob 9 uri, samo nekaj minut po sprožitvi siren v Dravogradu, so lahko Korošci začutili tudi rahel potresni sunek.
Ob visokem jubileju so se častnemu občanu primariju Dragu Plešivčniku poklonili sokrajani in župan Tilen Klugler.
Po dneh obilnega deževja v Avstriji se pretoki reke Drave v Avstriji povečujejo, to pa pomeni tudi nevarnost za Dravograd pod hidroelektrarno.
Koroški proizvajalec baterij, mežiški Tab, si želi v bližnji prihodnosti proizvodnjo razširiti še na litij-ionske baterije.
Prevalje za razliko od nekaterih drugih koroških občin še nima čistilne naprave.
Ob 14:25 so sirene v Dravogradu zatulile konec nevarnosti poplav reke Drave in pritokov.
Okoli 8.40 se je v Dravogradu sprožila sirena, ki je prebivalce ogroženih območij ob rekah Dravi in Meži opozorila na nevarnost poplav, saj je pretok Drave presegel 1200 m3/s.
Občina Ravne na Koroškem se ponaša z dolgoletno tradicijo skrbi za starejše občane in invalide, kar dokazujejo tudi s projektoma »Starosti prijazna občina« in »Občina po meri invalidov«.
Od včeraj zvečer je v Črni pihal močan veter, ki je polomil kar nekaj drevja, sprožilo pa se je tudi nekaj zemeljskih plazov.
Potem, ko je bilo v zadnjem letu veliko rečenega okoli ceste na Podgrad in kar nekaj dogajanja na to temo, je postavka še enkrat več padla iz proračuna občine Dravograd za 2020.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes