Covid-19

Stanovalce slovenjgraškega doma starostnikov premestili v Topolšico
Stanovalce slovenjgraškega doma starostnikov premestili v Topolšico
22.10.2020 16:29 Uredništvo

Zaradi večjega števila potrjenih okužb med stanovalci slovenjgraške enote Koroškega doma starostnikov so v Bolnišnico Topolšica od tam premestili 15 stanovalcev.

Bolnišnica Topolšica ima od prejšnjega petka urejen negovalni oddelek za osebe iz domov starejših s potrjeno okužbo na novi koronavirus, ki ne kažejo simptomov bolezni. Na tem oddelku je 30 postelj, pred prihodom stanovalcev slovenjgraškega doma jih je bilo že zasedenih osem.

 

Slovenjgraška enota Koroškega doma starostnikov se je za premestitev odločila zaradi lažje ureditve oddelka za okužene ter za vsaj delno razbremenitev zaposlenih. V enoti so v torek testirali 44 stanovalcev, od tega so okužbe potrdili pri 17 stanovalcih. Skupno so tako doslej okužbe potrdili pri 38 stanovalcih doma, kjer imajo sicer prostora za 92 stanovalcev. Okuženi so tudi trije zaposleni v domu.

Vsi stanovalci, ki bodo premeščeni v Bolnišnico Topolšica, so asimptomatski, tudi drugi stanovalci, ki ostajajo v domu, se počutijo dobro, je pojasnila direktorica Marijana Kamnik.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes