Pandemija

Koroška na petem mestu po številu okužb – regijska delovna skupina poziva k odgovornemu ravnanju
Koroška na petem mestu po številu okužb – regijska delovna skupina poziva k odgovornemu ravnanju
16.12.2020 22:08 Uredništvo

Delovna skupina, ki jo sestavljajo koroški župani in predstavniki zdravstva, opozarja, da je situacija na Koroškem resna. V skupni izjavi so Korošce pozvali z odgovornemu ravnanju za dobro nas vseh.

Delovno skupino za covid-19 sestavljajo županja Črne na Koroškem Romana Lesjak, župan Mute Mirko Vošner in župan občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen ter predstavniki stroke. To so vodja regijske skupine za preprečevanje in obvladovanje okužb z novim koronavirusom Davorin Benko, strokovna direktorica Splošne bolnišnice Slovenj Gradec Jana Makuc in predstojnica ravenske območne enote Nacionalnega inštituta za javno zdravje Neda Hudopisk.

V skupni izjavi za javnost so zapisali, da je obvladovanje epidemije odvisno od vsakega posameznika, od tega, kako upošteva ukrepe in kako odgovorno ravna, da bi zaščitil sebe in druge.

»To pa morajo spodbujati in omogočati tudi vse tiste sredine, v katerih posamezniki delujemo in živimo. To pa so podjetja, organizacije, institucije, lokalne skupnosti, domovi za starejše, vrtci, varstveno delovni centri ...,« so zapisali pri regijski delovni skupini za covid-19. Po njihovem mnenju je lahko praznični december čaroben tudi drugače, tako da ne bomo ogrožali svojega zdravja in življenja.

Koroška je po 14-dnevni pojavnosti aktivnih okužb na 100.000 prebivalcev med 12 slovenskimi regijami trenutno na petem mestu s 1212 primeri okužb. Prav tako je Koroška na petem mestu po sedemdnevnem povprečju novih primerov, ki za Koroško znaša 84 primerov, kažejo podatki Sledilnika za covid-19, ki zajemajo podatke do vključno torka.

V torek so nove okužbe potrdili v vseh koroških občinah, razen v občini Ribnica na Pohorju. Največ, 21 novih primerov, so v torek potrdili v Slovenj Gradcu, sledijo Ravne z 19 novimi primeri, Radlje s 14 ter Dravograd in  Prevalje s po 13 novimi primeri. Največje število aktivnih okužb ima Slovenj Gradec, skupno 216, najvišji delež aktivnih okužb med občani pa Dravograd, ki ima 154 aktivnih okužb, kar predstavlja 1,7-odstotni delež prebivalcev.

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec je v zadnjih dneh nekoliko manj hospitaliziranih bolnikov s covidom-19. V sredo so v bolnišnici zdravili 42 bolnikov, med katerimi jih sedem potrebuje zdravljenje v intenzivni enoti. Med bolniki je osem oskrbovancev domov za starejše. V torek so v domačo oskrbo odpustili pet oseb, ena oseba je umrla. Zaradi okužb z novim koronavirusom je z dela odsotnih 37 zaposlenih v bolnišnici.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes