#
Novice
Občina Dravograd po odstopu direktorice občinske uprave še vedno nima njenega naslednika. Razlog za to je pritožba neizbranega kandidata.
Pred osmimi leti je nastal Mladinski svet Ravne na Koroškem, organizacija, ki je zaslužna za občuten razvoj na področju mladinskih dejavnosti v občini, v svojem delovanju pa so se spopadli tudi s problematiko, ki zadeva vse generacije in celotno regijo.
Luč sveta je včeraj ugledal glasbeni prvenec mlade koroške glasbenice Mojce Kamnik. Na izdelek ter njegovo avtorico je ponosen tudi Milan Kamnik, pevkin oče.
Do nesreče s krožno žago, po domače cirkularko, je prišlo v večernih urah.
Ob 13.02 sta na cesti Slovenj Gradec–Kotlje, v naselju Podgora, občina Ravne na Koroškem, trčili osebni vozili.
Poletne počitnice so dolgo pričakovan počitek vsakega šolarja. Daljše počitnice pomenijo pavzo od vsega običajnega, čas kjer si lahko odpočiješ, se posvetiš hobijem, si ustvariš svoj urnik dejavnosti, greš z družino na morje ali kam drugam na počitnice. Včasih pa se prikrade v te težko pričakovane počitnice tudi dolgčas. Zato so se v Mladinskem centru Dravograd (MCD) odločili, da otrokom vsaj malo popestrimo poletne počitnice in so za njih organizirali pester izbor delavnic.
Nekoč priljubljena mestna aktivnost je v sredo spet napolnila mestno jedro Raven na Koroškem. Semanji dan je bil idealna priložnost za sprehod po mestu brez hrupa avtomobilov, preverjanje pestrosti ponudbe na stojnicah in možnost za srečanja ter klepet z znanci.
Desetletje po spornem predlogu regionalizacije Slovenije je strokovna skupina pod vodstvom Boštjana Brezovnika z mariborske pravne fakultete pripravila nov predlog. Ta je za Koroško bistveno ugodnejši od prvotnega, vseeno pa sproža polemike.
V Dravogradu so se predstavniki občin Dravograd in Labot sestali s civilnima iniciativama obeh občin, ki se zavzemata za izgradnjo obvoznice. Obenem dravograjska Civilna iniciativa ponuja boljšo alternativo edinemu doslej sprejetemu predlogu trase.
Koroške in slovenske barve bo zastopala Daša Tušek.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes