#
Novice
Bliža se sezona gripe in tudi letos se bo možno pred njo zaščititi s cepljenjem, ki poteka pri izbranih osebnih zdravnikih in v ambulantah NIJZ.
Poslanci so danes v slovenskem državnem zboru potrdili prvo branje zakona o poroštvu, ki je predpogoj za začetek gradnje tretje razvojne osi.
Ministrstvo za okolje in prostor pripravlja osem prostorskih načrtov za vetrne elektrarne, od katerih bodo tri na Koroškem.
Obiskovalce Slovenj Gradca, ki se v mesto pripeljejo iz smeri Dravograda, že pol stoletja pozdravi znamenita skulptura S. In čeprav je že domala zlita z okoljem, pa je v zadnjih dneh ponovno privabila številne poglede.
Najbolj turistična točka v Dravogradu je ob reki Dravi pri Renerju v Libeličah.
V okviru projekta Za zdravje mladih je Mladinski svet Ravne na Koroškem v torek, 15. oktobra 2019, na Gimnaziji Ravne na Koroškem za dijake splošnega oddelka 2. letnika izvedli projektni dan, katerega glavni namen je bilo ozaveščanje dijakov o zdravem življenjskem slogu – zadostni meri gibanja, načinu prehrane in preprečevanju kroničnih in nalezljivih bolezni.
Zdravstveno rešealni center Koroške ob osnovni dejavnosti vse bolj poudarja tudi področje izobraževanja tako za svoje ljudi kot za širško javnost.
Ob 17.52 sta na glavni cesti Dravograd–Maribor pri Podvelki trčili osebni vozili. V nesreči je ena oseba umrla, dve pa sta bili poškodovani.
V sklopu Kuharjevih dni v Kotljah predstavljajo knjigo o Alojziju Kuharju, ki sta jo spisala Mirko Osojnik in Bojana Verdinek.
Člani Odbojkarskega kluba Fužinar so včeraj namesto skokov v blok, servisa, sprejema in preigravanja nasprotnika kalili povsem druge športne veščine.
Pred dnevi je neka »strokovna« skupina pripravila predlog za slovenske pokrajine, po katerem bi Koroško stlačili v pokrajino skupaj z Velenjem in Zgornje savinjsko dolino.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes