#
Novice
Renault Clio je kot najbolj prodajan avto v Sloveniji nadvse priljubljen tudi med Korošci. Mnogi tako že nestrpno pričakujejo nov modela tega ikoničnega avtomobila, ki ga je Renault pri nas prvič predstavil včeraj. Na predstavitev in ogled tovarne, kjer vozilo nastaja v celoti, so povabili tudi ekipo portala Koroška danes.
Danes ob enih zjutraj je zagorelo montažno skladišče industrijski coni pri Dravogradu, požrtvovalni gasilci so se z ognjem in posledicami borili kar 12 ur.
Danes opoldne je na nogometnem stadionu v Dravogradu pristal vojaški helikopter Slovenske vojske in v klinčni center v Maribor prepeljal moškega, ki je utrpel zastoj srca.
Minulo soboto je narava pokazala svoje zobe. Neurje je poškodovalo infrastrukturo v več občinah, ena izmed družin pa je utrpela še posebej hudo škodo zaradi udara strele.
Policisti na koroškem in celjskem so včeraj odkrili kar tri nasade konoplje
Udeležilo se ga je zavidljivo število kolesarjev, ki so se pogumno spopadli z desetkilometrskim vzponom.
Proga med Mariborom in Holmcem je od ponedeljka, potem ko jo je zasul plaz, spet prevozna.
V prostorih Mestne občine Velenje se je dopoldne sestal koordinacijski odbor za spremljane izgradnje 3. razvojne osi na Koroško, na katerem je koroška delegacija zavzela jasno stališče, da pričakujemo Korošci še letos prvo lopato. Vse pa je odvisno od poroštvenega zakona, ki bi omogočil finančno konstrukcijo projekta.
Koroški gospodarstveniki skupaj s savinjsko-šaleškimi kolegi apelirajo na predsednika vlade, naj po svojih močeh pomaga, da bo Koroška dobila hitro cesto. V izjavi za javnost ga pozivajo k podpori predloga poroštvenega zakona, ki bo omogočil izvedbo projekta 3. razvojne osi.
V Koroškem medgeneracijskem centru so v okviru pilotnega projekta dolgotrajne oskrbe izvedli izobraževanja za neformalne oskrbovalce. Sklop izobraževanj se je začel pred štirimi leti, ob zaključku pa so za udeležence pripravili predavanje Franca Hočevarja.
Znanih je več podrobnosti nesrečnega dogodka.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes