Bogdan Gabrovec ostaja na čelu Olimpijskega komiteja
Bogdan Gabrovec ostaja na čelu Olimpijskega komiteja
19.11.2018 18:39 Urša Prosenjak Bojan Velikonja, STA

Slovenjgradčan Bogdan Gabrovec ob izteku štiriletnega mandata ponovno kandidira za mesto predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez. Protikandidata nima.

Mandat se Gabrovcu izteče 16. decembra, minuli petek pa je potekel rok za oddajo prijav. Prišle je le ena prijava. Judo zveza Slovenije je za nov mandat predlagala Bogdana Gabrovca.

Korošci Bogdana Gabrovca sicer poznajo kot legendo juda. Na Koroškem je namreč pred desetletji ustanovil prvi judo klub in 20 let treniral lokalne prebivalce, odrasle in otroke. Leta 1994 je bil izvoljen na mesto predsednika Judo zveze Slovenije, ki je pod njegovim vodstvom postala ena najuspešnejših nacionalnih panožnih športnih zvez. Poleg bogate funkcionarske kariere, v kateri je bil med drugim štiri leta predsednik Združenja zvez borilnih športov Slovenije, osem let podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije in predsednik odbora za vrhunski šport ter predsednik Sveta Fundacije za financiranje športnih organizacij v RS, je dosegal izjemne rezultate tudi na področju aktivnega športa. Kot mojster juda je bil član jugoslovanske reprezentance in selektor ženske jugoslovanske in kasneje slovenske judo reprezentance. Vodenje OKS je prevzel leta 2014 in s tem postal drugi predsednik te organizacije.

Med najpomembnejšimi zadolžitvami za naslednji mandat je Gabrovec izpostavil z državo povezane napredke pri financiranju slovenskega športa ter uresničitev nekaterih pomembnih zavez nacionalnega programa športa in novega zakona o športu, ki je bil sprejet šele lani.

Pri tem je izpostavil delovanje Fundacije za šport kot eno ključnih financerk za delovanje športa v državi. Ta sredstva pridobiva iz koncesijskih dajatev na igre na srečo, ki pa se v zadnjih letih zmanjšujejo tudi zaradi interventnega ukrepa, sprejetega v času krize, s čimer se je uvedla dodatna obdavčitev iger na srečo.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes