#
Okoli nas
Prejšnji teden je župan občine Slovenj Gradec, Tilen Klugler, v Rotenturnu pripravil sprejem za novo častno občanko Slovenj Gradca, doktorico Renato Salecl, ki se svečane seje ob občinskem prazniku ni molga udeležiti.
Ob 17.52 sta na glavni cesti Dravograd–Maribor pri Podvelki trčili osebni vozili. V nesreči je ena oseba umrla, dve pa sta bili poškodovani.
Najbolj turistična točka v Dravogradu je ob reki Dravi pri Renerju v Libeličah.
Na tradicionalnem izboru, ki je včeraj potekal v Zagorju na mednarodni dan podeželskih žena, je naslov Kmetice leta osvojila Marjeta Ročnik s Prevalj.
Ljudska univerza Ravne na Koroškem, ki obeležuje 60 let delovanja, je v tem obdobju izvedla vrsto izobraževanj. Natančnega podatka o številu vseh udeležencev ni, ker se je del arhiva vmes izgubil, zagotovo pa so številke zelo visoke, meni direktorica Anja Benko.
Prebivalci Dravograda in čezmejnega Labota so se povezali v boju za skupni cilj - obvoznico. Oboji se namreč soočajo s tovornim prometom skozi mestno jedro, kar močno vpliva na kvaliteto življenja. Minuli petek so na novinarski konferenci ob nekdanjem mejnem prehodu Vič predstavili svoje načrte.
Prevalje za razliko od nekaterih drugih koroških občin še nima čistilne naprave.
Pot do koroške avtoceste je sicer dolga in polna ovir, toda v Mladinski iniciativi vztrajno ženejo stvari naprej. Na časovnico projekta opozarjajo tudi s semaforjem tretje razvojne osi, kjer od danes sveti le še ena rdeča luč.
Minuli petek se je v Kulturnem centru Ravne na Koroški regijski konferenci »Glas mladih« zbralo 30 dijakov gimnazije in Srednje šole Ravne. Organizator dogodka je bil Mladinski svet Ravne na Koroškem.
Dravograd pozna Koroška in preostala Slovenija po nekaj izstopajočih dogodkih, vendar pa v svoji preteklosti skriva nadvse pestro kulturno dediščino, kot še marsikateri drug manjši kraj. Zgodovinarsko društvo Dravograd si je zato zadalo nalogo, da bodo odkrili še neodkrito zgodbo Dravograda, preden utone v pozabo. Svoje načrte bodo s sokrajani in ljubitelji zgodovine delili na okrogli mizi ta četrtek.
Ljubiteljem nogometa in video iger se te dni že urijo v igranju nove igre FIFA 20, tik pred izidom pa so se koroški igralci te legendarne igre pomerili na prvem koroškem turnirju v igranju igre FIFA 19.
aaa

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes