Turnir FIFA - začetek nove tradicije
Turnir FIFA - začetek nove tradicije
29.09.2019 16:40 Urša Prosenjak Alen Plimon, osebni arhiv

Ljubiteljem nogometa in video iger se te dni že urijo v igranju nove igre FIFA 20, tik pred izidom pa so se koroški igralci te legendarne igre pomerili na prvem koroškem turnirju v igranju igre FIFA 19.

Organizatorja Alen Plimon in Miha Pečnik sta si sprva zamislila le manjše srečanje najbolj zagretih igralcev, naletela pa sta na izjemno velik odziv, tako tekmovalcev, kot tudi sponzorjev.

»Sprva nisva načrtovala nič večjega, 24 igralcev in samo denarni sklad od prijavnin,« pojasnjuje organizator Alen Plimon. »Potem pa se je oglasil sponzor trgovina INSERT in od takrat naprej je zadeva eksplodirala. Dobila sva promocijski material in še več sponzorjev.«

S sponzorstvom sta najprej na pomoč priskočila še Tattoo Art Jurrek in Mladinski center Dravograd, ki je odstopil prostor za izvedbo turnirja, Koroška hiša Pri lipi na Muti je prispevala pijačo za igralce, Pizzeria Bumerang pa je poskrbela, da igralci niso bili lačni. Podjetna Dravograjčana sta se obrnila tudi na korporacije na državnem in mednarodnem nivoju, kar se jima je obrestovalo. Kot sponzorja sta se tako vključila veriga trgovin Goblin in korporacija Red Bull. Obenem se je povečalo število tekmovalcev in tako se je v soboto, 21. septembra, v Mladinskem centru Dravograd zbralo nekaj več kot trideset navdušenih gamerjev, ki so svoje veščine pokazali na igralnih konzolah Playstation4. Izmed vseh sodelujočih je bil najspretnejši Tilen Mesarec, ki je osvojil turnir, na drugo mesto se je povzpel Gal Senekovič, na tretje pa se je zavihtel Jan Kupljen.

»Odziv vseh sodelujočih nama veliko pomeni, po pravici povedano, takšne udeležbe še sama nisva pričakovala,« je po turnirju povedal Alen Plimon in namignil, da ni šlo le za enkraten dogodek. »To nama je vzpodbuda za naslednji turnir, ki bo še letos, midva pa se bova potrudila da tokratnega še nadgradiva.«

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes