#
Okoli nas
Ob ustavitvi javnega življenja zaradi epidemije so brez nujnih terapij ostale najranljivejše skupine prebivalstva. Poslanec Jani Prednik je zato danes pozval vlado, naj čimprej omogoči otrokom in odraslim s posebnimi potrebami ustrezne fizioterapevtske, logopedske in druge terapevtske obravnave, ki bistveno vplivajo na njihovo kakovost življenja.
Vlada je izdala Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi na javnih shodih in javnih prireditvah ter drugih dogodkih na javnih krajih v Republiki Sloveniji, ki ga objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Poleg petih potrjenih okužb je še 20 delavcev v samoizolaciji.
Do 10. ure so na Koroškem našteli 10 potrjenih primerov okužbe s koronavirusom.
Iz Zdravstvenega doma Slovenj Gradec so sporočili, da so danes potrdili okužbo pri eni osebi.
Civilna iniciativa Dravograd Za obvoznico je kot akter pospeševanja prizadevanj za obvoznico v Dravogradu v okviru 3. razvojne osi sedaj aktivna že dobre pol leta.
Najbolj zahodni koroški kraj, Črna, je pobratena s kitajskim Harbinom, pošiljka zaščitne opreme pa je po treh tednih logistike minuli torek končno prišla v Črno.
Največ okužb je v občini Slovenj Gradec.
V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec po potrjenih štirih okužbah med zaposlenimi niso zabeležili novih primerov Covid-19.
Po zadnjih podatkih so med zaposlenimi v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec štirje pozitivni na koronavirus in so doma, še 17 pa jih je v samoizolaciji.
Primer potrjene okužbe s koronavirusom je po podatkih NIJZ tudi na območju Koroške.
aaa

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes