#
Politika
V Dravogradu so se na ustanovni seji sestali novoizvoljeni svetniki in župan Občine Dravograd Anton Preksavec.
Neodvisni kandidat za župana občine Dravograd bo na lokalnih volitvah nastopil tudi s podporo dveh največjih slovenskih strank – Gibanje Svoboda in SDS.
Pred dnevi je neka »strokovna« skupina pripravila predlog za slovenske pokrajine, po katerem bi Koroško stlačili v pokrajino skupaj z Velenjem in Zgornje savinjsko dolino.
Tako je na današnji 9. nujni seji Komisije za nadzor javnih financ, ki je bila sklicana na pobudo poslanca NSi Aleksandra Reberška, razpravljal Aljaž Verhovnik, koordinator Mladinske iniciative za 3. razvojno os. Pri tem je izpostavil, da so se leta 2004 pričeli postopki prostorskega umeščanja 3. razvojne osi na Koroško. Šele v letu 2019 je bila uredba o državnem prostorskem načrtu (DPN) za odsek Šentrupert-Velenje na ustavnem sodišča »spoznana« kot skladna z ustavo. V tem času je bilo narejenih veliko študij za davkoplačevalski denar in zdaj je potrebno projekt nadaljevati, ne blokirati.
Občina Dravograd po odstopu direktorice občinske uprave še vedno nima njenega naslednika. Razlog za to je pritožba neizbranega kandidata.
Mestna občina Slovenj Gradec je minuli ponedeljek dobila novo direktorico občinske uprave.
V drugem krogu lokalnih volitev za župana najbolj severne koroške občine je bil Anton Preksavec izvoljen s strani večine občank in občanov.
Na Svetu Koroške regije so koroški župani ocenili dosedanjo uspešnost črpanja evropskih sredstev in govorili o priložnostih v novi finančni perspektivi Evropske unije. Doslej je bil med koroškimi občinami najuspešnejši Dravograd.
Novi predlog uvedbe pokrajin v Sloveniji bi Koroško stišale k Velenju.
V prostorih Mestne občine Velenje se je dopoldne sestal koordinacijski odbor za spremljane izgradnje 3. razvojne osi na Koroško, na katerem je koroška delegacija zavzela jasno stališče, da pričakujemo Korošci še letos prvo lopato. Vse pa je odvisno od poroštvenega zakona, ki bi omogočil finančno konstrukcijo projekta.
Desetletje po spornem predlogu regionalizacije Slovenije je strokovna skupina pod vodstvom Boštjana Brezovnika z mariborske pravne fakultete pripravila nov predlog. Ta je za Koroško bistveno ugodnejši od prvotnega, vseeno pa sproža polemike.
aaa

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes