Dravograd

Anton Preksavec: »V lokalni politiki znamo preseči politične razlike!«
Anton Preksavec: »V lokalni politiki znamo preseči politične razlike!«
15.11.2022 02:47 Uredništvo

Neodvisni kandidat za župana občine Dravograd bo na lokalnih volitvah nastopil tudi s podporo dveh največjih slovenskih strank – Gibanje Svoboda in SDS.

»Želim si, da tudi v novem občinskem svetu pokažemo, da znamo preseči politične razlike, ki so doma v Ljubljani in ne spadajo v naš občinski svet ter skupaj delamo v dobrobit vseh občank in občanov,« je poudaril Anton Preksavec.

»Iz tega verjetno izhaja podpora tako stranke Gibanje Svoboda kot SDS, ki se na državnem političnem parketu le redko strinjata. V lokalnem okolju pa si želimo povezovanja in skupnega dela za napredek naše celotne lokalne skupnosti,« dodaja Anton Preksavec.

Na volitvah bo nastopil kot neodvisni kandidat s podporo več strank in lokalnih list. Med drugim sta ga vsak s svojo listo podprla tudi Ferdo Abraham in Marko Kogelnik, ki sta v preteklosti v lokalni politiki delovala ločeno in uživala precejšnjo podporo volivcev. Tokrat bodo na volitvah nastopili kot Enotna lista Anton Preksavec, Ferdo Abraham in Marko Kogelnik. Podporo njegovi kandidaturi sta zdaj javno izrazila tudi Gibanje Svoboda in SDS, največji stranki v državi, kar predstavlja neke vrste unikum v slovenskem političnem prostoru tudi na lokalni ravni.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes