#
Zdravje
V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec so predstavili novo pridobitev, ki je namenjena ambulantnim pacientom za lažjo organizacijo čakalnih vrst.
Člani Sveta zavoda Splošne bolnišnice Slovenj Gradec so za strokovno direktorico imenovali dr. Jano Makuc.
Rožnati oktober je mesec osveščanja o raku dojk, ki je najpogostejša oblika raka pri ženskah. Za njim v Sloveniji vsako leto umre okoli 400 žensk, vendar pa je lahko dobro ozdravljiv, če je pravočasno odkrit, Prav zato so aktivnosti številnih organizacij v okviru rožnatega oktobra usmerjene v osveščanje o pomenu preventivnih pregledov in samopregledovanja.
Po vsej Sloveniji vsako leto ob Svetovnem dnevu Alzheimerjeve bolezni potekajo Sprehodi za spomin. Gre za aktivnost v podporo osebam z demenco in njihovim svojcem, obenem pa s projektom širijo zavest o tej bolezni.
NIJZ ugotavlja nekoliko nižje vrednosti svinca v krvi otrok, kot zaskrbljujoče pa izpostavljajo dejstvo, da se delež otrok ni odzval vabilu. To med drugim tudi nakazuje na nemoč staršev, ki zaradi različnih razlogov ne morejo poskrbeti za ustrezno sanacijo bivalnega okolja.
Med 15. in 22. oktobrom 2018 bo pod sloganom VSE ŽIVLJENJE SE GIBAMO – GIBANJE JE ŽIVLJENJE IN ŽIVLJENJE JE GIBANJE potekal vseslovenski teden gibanja, Simbioza giba. Cilj vseslovenske akcije Simbioza giba je promocija zdravega in aktivnega življenja ter staranja, skupaj s predstavitvijo novih in obstoječih vadb za vse generacije, NIJZ OE Ravne pa bo pripravil številne aktivnosti na Koroškem.
Že pred začetkom sezone gripe in prehladov, se proti eni najpogostejših virusnih bolezni, ki lahko ima tudi resne posledice, lahko učinkovito zaščitimo s cepljenjem.
V Koroški regiji je decembra 2017 začel delovati državni program DORA. Gre za preventivno slikanje dojk z mamografijo, s katerim naj bi odkrili zgodnje rakave spremembe pri ženskah med 50. in 69. letom.
aaa
© Copyright 2016-2018 Koroška Danes