Slovenia Ball

Slovenke s Korošico Ulo Krenk po petih zmagah in enem porazu osvojile bron
Slovenke s Korošico Ulo Krenk po petih zmagah in enem porazu osvojile bron
20.08.2019 00:48 Urša Prosenjak KK Dravograd

Mednarodni mladinski košarkarski turnir Sloveniaball je v polnem zamahu. Prvi del, v katerem so se med seboj pomerila dekleta, se je zaključil v nedeljo, Slovenke so osvojile bron, fantje pa se pripravljajo, da bodo svoje veščine pod košem pokazali proti koncu tega tedna.

Reprezentanca Slovenije je v boju za tretje mesto z močnim vodstvom premagala Poljsko. Ena izmed bronastih medalj je tako ostala na Koroškem, saj je v slovenskem dresu nastopila tudi Korošica Ula Krenk, ki že več sezon uspešno trenira in nastopa za KK Dravograd Koroška. Čeprav je bila med tremi najmlajšimi košarkaricami v slovenski dekliški reprezentanci, je imela v ekipi vidno vlogo. 

V finalu sta se za prvo mesto spopadli Hrvaška in Madžarska, v napeti tekmi sta se ekipi enakovredno borili in za zmago so bile odločilne zadnje minute, ko se je tehtnica prevesila v prid Hrvaški, ki je postala zmagovalka turnirja.

Izbrali so tudi najboljšo peterico turnirja. To so postale reprezentantke petih držav: Lana Bešlić (CRO), Lea Bartelme (SLO), Dominika Ullmann (POL), Petra Toman (HUN) in Raina Tomašinska (LAT).

"Vsa dekleta so odlično opravila svojo nalogo tako na igrišču kot izven njega, igrale so s srcem in prikazale odlično igro," so sporočili iz KZS in dodali, da je prav zaradi tega letošnji Slovenia Ball eden najboljših doslej. 

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes