#
Kultura
Kulturno društvo raum AU, Mladinski svet Slovenj Gradec, Društvo glasbene spektakularnosti in Knjižnica Ksaverja Meška so v četrtek, 20. junija 2019, predstavili knjigo Trije spomini, presunljivo zgodbo Mohamada Al Munema, ki se je že rodil kot begunec, kasneje pa ga je pot pripeljala v Slovenijo.
Črno na Koroškem bo v četrtek na povabilo tamkajšnje osnovne šole obiskala dr. Sanela Banović, ki bo tokrat spregovorila o pomenu branja za življenje.
Mladi glasbeniki slovenjgraške glasbene šole so poskrbeli za malce drugačen sredin večer v starem mestnem jedru. Ob pripravah na bližajoči se zaključni koncert so eno izmed vaj izvedli kar na ulici in tako omogočili mimoidočim pogled v zakulisje glasbenega ustvarjanja.
Festival Dravograd - Suha ima v obeh obmejnih mestih že dolgoletno tradicijo. Tudi letos bo z nastopi malih vokalnih sestavov navdušil ljubitelje tovrstne glasbe, ki ji bomo lahko prisluhnili ta konec tedna, v petek v cerkvi sv. Vida v Dravogradu, v soboto pa na suškem gradu.
Dva dni pred dejansko obletnico njegove smrti so se v spominskem parku na Dobrijah poklonili spominu na junaka in domoljuba Franja Malgaja. Dogodka ni pokvarilo niti slabo vreme, niti podleži, ki so v noči pred proslavo oskrunili spomenik. Ne eno ne drugo ni ustavilo Korošcev, ki se zavedajo, da bi se brez Malgaja lahko zgodba Koroške pisala precej drugače.
Ob mednarodne dnevu jazza bo na Ravnah izšel priložnostni filatelistični sklop: znamka, razglednica, kuverta, dotisk na kuverto in poštni žig. Prazniku glasbene zvrsti, ki ima na Ravnah že dolgoletno tradicijo, se bodo poklonili še s koncertom in razstavo.
Dr. Sanela Banović se je v zadnjih letih dotaknila src številnih Slovencev in s svojimi nevsakdanjimi predavanji nanje napravila močan vtis. Na povabilo Osnovne šole Črna na Koroškem je obiskala tudi naše kraje in se predstavila Korošicam in Korošcem.
Staro mestno jedro Slovenj Gradca v poletnih mesecih krasilo še več barvitih steklenih skulptur Matijaža Gostečnika. Nekaj skulptur lahko mimoidoči že od lani občudujejo pred Mestno kavarno, zdaj pa so se jim pridružile še nove na neobičajnih mestih.
Slovenj Gradec bodo v poletnih mesecih krasile barvite steklene skulpture Matijaža Gostečnika. Nekaj skulptur lahko mimoidoči že od lani občudujejo pred Mestno kavarno, zdaj pa se jim bodo pridružile še nove.
V Galeriji Ravne si je od prejšnjega tedna dalje možno ogledati razstavo Vesne Bukovec, ki opozarja na množično begunsko tragedijo in nastavlja zrcalo družbi.
Ob današnjem Mednarodnem dnevu jazza je na Ravnah izšel tematski filatelistični sklop. V projektu, ki so ga predstavili sinoči v Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika, so moči združili Jazz Ravne, Koroško filatelistično društvo z oblikovalcem Borutom Bončino in slikar Stojan Brezočnik.
aaa

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes