#
Kultura
Festival Dravograd - Suha ima v obeh obmejnih mestih že dolgoletno tradicijo. Tudi letos bo z nastopi malih vokalnih sestavov navdušil ljubitelje tovrstne glasbe, ki ji bomo lahko prisluhnili ta konec tedna, v petek v cerkvi sv. Vida v Dravogradu, v soboto pa na suškem gradu.
Dva dni pred dejansko obletnico njegove smrti so se v spominskem parku na Dobrijah poklonili spominu na junaka in domoljuba Franja Malgaja. Dogodka ni pokvarilo niti slabo vreme, niti podleži, ki so v noči pred proslavo oskrunili spomenik. Ne eno ne drugo ni ustavilo Korošcev, ki se zavedajo, da bi se brez Malgaja lahko zgodba Koroške pisala precej drugače.
Ob mednarodne dnevu jazza bo na Ravnah izšel priložnostni filatelistični sklop: znamka, razglednica, kuverta, dotisk na kuverto in poštni žig. Prazniku glasbene zvrsti, ki ima na Ravnah že dolgoletno tradicijo, se bodo poklonili še s koncertom in razstavo.
V Slovenski kinoteki se bodo v torek, 8. januarja 2019, poklonili spominu na oktobra umrlo igralko Tanjo Poberžnik.
V Galeriji Ravne si je od prejšnjega tedna dalje možno ogledati razstavo Vesne Bukovec, ki opozarja na množično begunsko tragedijo in nastavlja zrcalo družbi.
Ob današnjem Mednarodnem dnevu jazza je na Ravnah izšel tematski filatelistični sklop. V projektu, ki so ga predstavili sinoči v Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika, so moči združili Jazz Ravne, Koroško filatelistično društvo z oblikovalcem Borutom Bončino in slikar Stojan Brezočnik.
Razstava pirhov Lotke Nenadič je v tednu pred veliko nočjo v Dravogradu že tradicija. Prvič je svoje izdelke postavila na ogled že sredi 80-ih let prejšnjega stoletja, tokratna razstava pa je največja doslej.
Naše dobre misli so delovale – družina Kobolt je s svojo prisrčnostjo, nastopom in lastno pesmijo zmagala na tekmovanju Družina poje v okviru oddaje Slovenski pozdrav.
© Copyright 2016-2018 Koroška Danes