#
Kultura
Staro mestno jedro Slovenj Gradca v poletnih mesecih krasilo še več barvitih steklenih skulptur Matijaža Gostečnika. Nekaj skulptur lahko mimoidoči že od lani občudujejo pred Mestno kavarno, zdaj pa so se jim pridružile še nove na neobičajnih mestih.
Slovenj Gradec bodo v poletnih mesecih krasile barvite steklene skulpture Matijaža Gostečnika. Nekaj skulptur lahko mimoidoči že od lani občudujejo pred Mestno kavarno, zdaj pa se jim bodo pridružile še nove.
V Galeriji Ravne si je od prejšnjega tedna dalje možno ogledati razstavo Vesne Bukovec, ki opozarja na množično begunsko tragedijo in nastavlja zrcalo družbi.
Ob današnjem Mednarodnem dnevu jazza je na Ravnah izšel tematski filatelistični sklop. V projektu, ki so ga predstavili sinoči v Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika, so moči združili Jazz Ravne, Koroško filatelistično društvo z oblikovalcem Borutom Bončino in slikar Stojan Brezočnik.
Razstava pirhov Lotke Nenadič je v tednu pred veliko nočjo v Dravogradu že tradicija. Prvič je svoje izdelke postavila na ogled že sredi 80-ih let prejšnjega stoletja, tokratna razstava pa je največja doslej.
Naše dobre misli so delovale – družina Kobolt je s svojo prisrčnostjo, nastopom in lastno pesmijo zmagala na tekmovanju Družina poje v okviru oddaje Slovenski pozdrav.
Srečanja Od lipe do lipe že vrsto let popestrijo junijske dni Dravograjčanom v vsaki izmed krajevnih skupnosti. V KS Dravograd so dogodek letos prvič pripravili na novi lokaciji - pri Grajski bajti v bližini razvalin gradu Dravograd.
V Koroškem pokrajinskem muzeju si lahko to poletje ogledamo razstavo Afrika treh muzejev, drevi pa ji bodo tudi posvetili Koroški muzejski večer.
Slovenj Gradec se bo konec tedna ponovno prelevil v pristno srednjeveško mesto. Zgodila se bo namreč zdaj že tradicionalna prireditev Srednjeveški preludij, ki letos prinaša tudi nekaj novosti.
Godba na pihala Ojstrica je na nedavnem tradicionalnem velikonočnem koncertu predstavila svojega novega predsednika. Od dosedanjega predsednika Jake Morija je krmilo Godbe prevzel poslanec DZ Jani Prednik.
Le leto in 10 mesecev po položitvi temeljnega kamna so minuli petek v Kotljah odprli novo večnamensko dvorano. Tamkajšnja šola in vrtec sta tako dobila težko pričakovano telovadnico, Hotuljci pa prostor za kulturne prireditve in druženje ob različnih dogodkih.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes