Foto

Osrednje srečanje Od lipe do lipe letos na Gradu Dravograd
Osrednje srečanje Od lipe do lipe letos na Gradu Dravograd
16.06.2019 14:03 Urša Prosenjak Zvone Burja

Srečanja Od lipe do lipe že vrsto let popestrijo junijske dni Dravograjčanom v vsaki izmed krajevnih skupnosti. V KS Dravograd so dogodek letos prvič pripravili na novi lokaciji - pri Grajski bajti v bližini razvalin gradu Dravograd.

Za novo lokacijo so se odločili v želji po oživitvi gradu kot kulturnega spomenika, ki skriva tudi potencial za razvoj turizma. Na tradicionalnem srečanju se je tokrat zbralo več kot 160 obiskovalcev, ki sta jih uvodoma pozdravila podžupan Anton Preksavec in predsednik KS Dravograd Ferdo Abraham

Dravograjčani so se v sproščenem vzdušju družili ob glasbi godbe Ojstrica, Moškega pevskega zbora in Ervina Kodruna, ki je z zabavnim programom izvabil obilo smeha. Grad in njegovo zgodovino je predstavilo Zgodovinarsko društvo Dravograd, Turistično društvo in ekipa Grajske bajte pa sta poskrbela, da nihče ni ostal lačen ali žejen.

V Krajevni skupnosti Dravograd, ki je srečanje organizirala, so z odzivom obiskovalcev zadovoljni in upajo, da bo podobnih dogodkov v prihodnje še več ter da se bo ob razvalinah gradu začela pisati nova zgodba kraja na stičišču dolin.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes