#
Kultura
V sklopu projekta Živela ustvarjalnost! je s svojimi tapiserijami, sinonimom neusahljivega pretakanja življenja, očarala Alenka Seničar. Razstava bo v prostorih društva raum AU na ogled do 4. avgusta.
V Slovenj Gradcu je že vse v znamenju prihajajočega festivala SHOTS - mednarodnega festivala kratkega filma, ki se mu pridružuje tudi Zebra - festival animiranega filma. Festival je v le nekaj letih svojega obstoja pridobil mednarodni ugled in velja za enega najboljših tovrstnih dogodkov v svetovnem merilu. Že pred začetkom pa so organizatorji ponudili kratek vpogled v dogajanje, ki bo zaznamovalo konec julija in začetek avgusta.
Člani likovne sekcije Kulturnega društva Dravograd se predstavljajo z območno likovno razstavo.
V atriju graščine Rotenturn so premierno predvajali film Zgodovina ljubezni, drugi celovečerec koroške režiserke Sonje Prosenc.
Kulturno društvo raum AU, Mladinski svet Slovenj Gradec, Društvo glasbene spektakularnosti in Knjižnica Ksaverja Meška so v četrtek, 20. junija 2019, predstavili knjigo Trije spomini, presunljivo zgodbo Mohamada Al Munema, ki se je že rodil kot begunec, kasneje pa ga je pot pripeljala v Slovenijo.
Črno na Koroškem bo v četrtek na povabilo tamkajšnje osnovne šole obiskala dr. Sanela Banović, ki bo tokrat spregovorila o pomenu branja za življenje.
V sklopu projekta Živela ustvarjalnost!, ki ga organizirajo člani društva raum AU, je v hiši nekdanjega komunalnega podjetja že drugi mesec zelo veselo.
Minuli konec tedna je v Dravogradu minil v prazničnem vzdušju. Kraj namreč 4. julija praznuje svoj občinski praznik in ob tem se je zvrstilo nekaj prireditev, vrhunec pa je bila Dravograjska noč, letos tudi s programom za otroke.
Mestna občina Slovenj Gradec in Javni zavod Spotur sta v sodelovanju z lokalnimi gostinskimi ponudniki pripravila projekt, ki bo pomagal oživiti staro mestno jedro v poletnih mesecih.
Na predpraznični ponedeljkov večer se je s prvim koncertom predstavilo Društvo glasbenikov Dravograd. Šesturni koncert se je odvijal na prireditvenem prostoru Lukna, v neposredni bližini vadbenih prostorov Društva, ki združuje kar 8 glasbenih skupin.
Dr. Sanela Banović se je v zadnjih letih dotaknila src številnih Slovencev in s svojimi nevsakdanjimi predavanji nanje napravila močan vtis. Na povabilo Osnovne šole Črna na Koroškem je obiskala tudi naše kraje in se predstavila Korošicam in Korošcem.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes