#
Kultura
Po uspešnem vikendu risank je ves minuli teden potekal v znamenju filma. Festival Shots se je ogrel s projekcijo preteklih edicij na Prevaljah, nato pa so pred velikim finalom organizatorji še predstavili našo lepo Koroško gostom iz tujine.
Mestno jedro Slovenj Gradca je minuli konec tedna oživelo na popolnoma nov način. Preplavili so ga navdušeni ljubitelji animiranega filma vseh starosti, ki so si na štirih prizoriščih ogledali 23 filmov.
Adrijana Kamnik, moralna zmagovalka resničnostne oddaje Slovenija ima talent, je posnela svojo prvo pesem.
V hiši nekdanjega komunalnega podjetja, kjer ustvarjajo člani več kot desetih kulturnih društev, je v sklopu projekta Živela ustvarjalnost! že dober mesec dni zelo veselo.
Ustvarjalec Franc Denovnik Branko, ki je v sklopu projekta Živela ustvarjalnost! poleg razstave izvedel še dve ustvarjalni delavnici, s katerima je svojo ustvarjalnost približal mladim, predaja štafeto naslednjemu kreativcu.
V svoj svet kreativnosti nas je v sklopu projekta Živela ustvarjalnost! spustil Franc Denovnik Branko. Razstava bo v prostorih društva raum AU na ogled do 2. julija, odprli pa so jo minulo nedeljo.
V sklopu projekta Živela ustvarjalnost!, ki ga organizirajo člani društva raum AU, je bilo ponovno zelo kreativno. Tokrat je za ustvarjalen navdih poskrbela Alenka Seničar.
V sklopu projekta Živela ustvarjalnost! je s svojimi tapiserijami, sinonimom neusahljivega pretakanja življenja, očarala Alenka Seničar. Razstava bo v prostorih društva raum AU na ogled do 4. avgusta.
V Slovenj Gradcu je že vse v znamenju prihajajočega festivala SHOTS - mednarodnega festivala kratkega filma, ki se mu pridružuje tudi Zebra - festival animiranega filma. Festival je v le nekaj letih svojega obstoja pridobil mednarodni ugled in velja za enega najboljših tovrstnih dogodkov v svetovnem merilu. Že pred začetkom pa so organizatorji ponudili kratek vpogled v dogajanje, ki bo zaznamovalo konec julija in začetek avgusta.
Člani likovne sekcije Kulturnega društva Dravograd se predstavljajo z območno likovno razstavo.
V atriju graščine Rotenturn so premierno predvajali film Zgodovina ljubezni, drugi celovečerec koroške režiserke Sonje Prosenc.
aaa

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes