Koronavirus

Pozitivni 4 delavci slovenjgraške bolnice, več v samoizolaciji
Pozitivni 4 delavci slovenjgraške bolnice, več v samoizolaciji
17.03.2020 11:15 Urša Prosenjak

Po zadnjih podatkih so med zaposlenimi v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec štirje pozitivni na koronavirus in so doma, še 17 pa jih je v samoizolaciji.

»Preverjamo možne stike in jih testiramo, da preprečimo širjenje virusa! Delo usklajujemo z Epidemiološko službo NIJZ OE Ravne in ZRCK,« sporoča direktor Janez Lavre.

Pripravili so tudi navodila, kako ravnati v primeru bolezni in suma na Covid-19. »Če zbolijo za prehladnim obolenjem pokličejo osebnega zdravnika in ostanejo teden dni doma, če se jim stanje poslabša, bodo dobili od osebnega zdravnika navodilo, da se oglasijo na vstopni toči Ambulante za Covid-19. Tam bo zdravnik ocenil, ali potrebujejo hospitalizacijo. Če bodo potrebovali hospitalizacijo bodo testirani na COVID19, če bodo pozitivni bodo hospitalizirani na oddelku za COVID 19, sicer na navadnem oddelku.«

V bolnišnici so pripravili triažo Covid 19, ambulanto Covid 19, oddelek Covid 19, intenzivo Covid 19 in operacijsko Covid 19. Bolniki, ki nimajo okužbe dihal, a imajo drugo nujno obolenje, bodo obravnavani na stari kirurški urgenci in starem IPP na internem oddelku v pritličju.

Janez Lavre poziva tudi k doslednemu upoštevanju ukrepov za zajezitev širjenja okužbe: »Ponovno prosimo in poudarjamo: Spoštujte navodila, bodite doma, v trgovino le po nujne stvari, bodite strpni, pomagajte si! Le tako bomo upočasnili širjenje virusa in naraščanje števila obolelih, naše kapacitete so omejene in v kratkem času ne moremo pozdraviti vseh, si pa to zelo želimo!«

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes