#
Okoli nas
V Dravogradu je te dni gostovala čebela velikanka. Razstavljena je bila v dvorani Špic D, kjer so si jo z zanimanjem ogledali številni obiskovalci, od najmlajših do najstarejših.
Koroška delovna skupina za Covid-19 je Vlado RS pozvala, naj zagotovi dovolj cepiva tudi za Koroško.
Med septembrom in decembrom 2020 so ekipe ZRCK v COVID 19 okolju obravnavale 1.275 pacientov. Do sedaj se je s COVID-19 okužilo 41% vseh zaposlenih na ZRCK.
Senzacionalizem je dandanes žalostno dejstvo medijev in Dravograd se je v torek zbudil v še eni od takih nepreverjenih in napihnjenih zgodb. Kolektiv pedagogov OŠ Dravograd se je na obtožbe njihove predstojnice ostro odzval s skupno izjavo za naš medij.
Kljub povečani obremenitvi zdravstva zaradi pandemije na Koroškem zdravstveni domovi še vedno izvajajo večino preventivnih programov.
Ob znatnem porastu okužb se hitro poslabšuje epidemiološka slika tudi na Koroškem. Razmere se spreminjajo iz ure v uro.
Na prireditvenem prostoru Luknja v Dravogradu se je odprlo drsališče, ki bo obratovalo vse do konca februarja 2023, uporaba pa bo brezplačna.
Do 26. marca poteka javna razgrnitev gradiva v zvezo s 17-kilometrskim odsekom načrtovane hitre ceste na tretji razvojni osi od Otiškega Vrha do meje z Avstrijo pri Holmcu. Organizirani bosta tudi dve javni obravnavi na Prevaljah in na Ravnah na Koroškem.
Delovna skupina, ki jo sestavljajo koroški župani in predstavniki zdravstva, opozarja, da je situacija na Koroškem resna. V skupni izjavi so Korošce pozvali z odgovornemu ravnanju za dobro nas vseh.
Primere okužb s koronavirusom so potrdili tudi na OŠ Neznanih talcev Dravograd in v vodstvu VVZ Dravograd.
Na Ravnah na Koroškem bodo športni park razširili z večnamenskimi tribunami in dodatnimi prostori za športnike.
aaa

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes