Zimsko veselje

V Dravogradu je pričelo obratovati drsališče
V Dravogradu je pričelo obratovati drsališče
22.12.2022 14:49 Uredništvo

Na prireditvenem prostoru Luknja v Dravogradu se je odprlo drsališče, ki bo obratovalo vse do konca februarja 2023, uporaba pa bo brezplačna.

Prvi obiskovalci so bili učenci OŠ Neznanih talcev Dravograd in OŠ Šentjanž pri Dravogradu, ki so se na drsališču zbrali v četrtek, 22. decembra 2022, ob 12. uri, ob 16-ih pa se je drsališče uradno odprlo tudi za vse ostale. Poskrbljeno je bilo tudi za spremljevalni program v obliki glasbe, prigrizkov in toplih napitkov.

Drsališče v velikosti 24m x 10m bo brezplačno na voljo do konca februarja 2023, obratovalo pa bo vsak dan, od ponedeljka do četrtka med 16:00 in 20:00, v petek in soboto med 16:00 in 22:00, v nedeljo pa med 13:00 in 20:00. Za nemoteno delovanje bo skrbel Javni zavod Dravit, ki bo skupaj z ostalimi izvajalci skrbel tudi za prigrizke in napitke. Na voljo bo približno 50 parov drsalk za izposojo.

»Hvala ekipi Dravita, da smo v rekordnem času, od 05. decembra 2022, pridobili ponudnika in s pomočjo gasilcev PGD Dravograd drsališče tudi postavili. Hkrati smo si tudi pridobili donacijo v obliki 20 različnih žog sponzorja podjetja Fida Sports, ki jih bomo podarili obema šolama,« je ob odprtju povedal župan občine Dravograd Anton Preksavec.

O drsališču

Drsališče FIDAice je izdelek slovenskega podjetja Fida Sports in omogoča delovanje v vseh pogojih, v vseh letnih časih in kjerkoli, tako na odprtem kot tudi v zaprtih prostorih. Gre za sistem plošč iz umetnega materiala z dodatki, ki zmanjšujejo trenje, ki pa je 10 odstotkov večje kot na ledu. Glavna prednost drsališča FIDAice je možnost uporabe brez vode in ledu ter brez vzdrževanja. Za obratovanje tudi ni potrebna elektrika. Življenjska doba drsališča je približno 10 do 15 let, odvisno od intenzivnosti uporabe, po izteku pa se plošče vrnejo v tovarno, kjer jih zmeljejo in iz njih izdelajo nov plastični granulat. Odpadka ni, kar pomeni, da se drsališče 100-odstotno reciklira. Za drsanje na FIDAice drsališču se uporablja enaka oprema kot za drsališče iz ledu.

 

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes