Ravne

Šah ob kavi
Šah ob kavi
29.05.2022 22:42 Uredništvo MS Ravne

V soboto je Mladinski svet Ravne na Koroškem v prostorih Grajske časopisne kavarne Elenore organiziral amaterski hitropotezni šahovski turnir Šah ob kavi.

Sobota se je s svojim slabim vremenom izkazala kot idealen dan za šahovski turnir, hkrati pa je deževno dopoldne v prijeten ambient Elenore privabilo tudi nekaj gledalcev. Turnirja se je udeležilo 10 šahistov, med katerimi se je za najboljšega s 6 zmagami izkazal Žan Lisec, s pol točke manj je drugo mesto zasedel Žiga Bogataj, bronasta kolajna pa je pripadla Tomažu Piku.

Na turnirju ni manjkalo dobrih potez in napetih končnic, pri osredotočenju pa je pomagala tudi odlično pripravljena sveže postrežena kava, ki je bila za obiskovalce turnirja brezplačna. Ko je bila kava že spita in figure pospravljene, so šahisti izkazali željo, da si želijo še več podobnih družabnih dogodkov, zato si bodo organizatorji  prizadevali, da v prihodnje organizirajo še kakšnega. Želijo si, da bi Šah ob kavi postal podobno prepoznaven dogodek, kot sta denimo Miklavžev tek po cik-caku in Skok na Strojno.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes