Ekskluzivno

Konec slovenjgraškega Adienta: na cesti bo ostalo 430 ljudi
Konec slovenjgraškega Adienta: na cesti bo ostalo 430 ljudi
17.03.2021 16:10 Uredništvo

Zaposleni v slovenjgraškem podjetju Adient so bili danes na zboru delavcev seznanjeni z načrtovano usodo podjetja. Vest o zaprtju tovarne so jim ob obisku v Slovenj Gradcu osebno sporočili predstavniki vodstva iz Nemčije.

Adient, vodilni svetovni proizvajalec avtomobilskih sedežev, je danes objavil namero, da do konca leta 2021 ustavi slovensko proizvodno podružnico v Slovenj Gradcu. Vzrok za to odločitev so slabi prihodnji obeti in vse manjša stroškovna konkurenčnost podjetja.

 

Vodstvo zatrjuje, da je vse možne scenarije za ohranitev poslovanja in zaposlitev v Slovenj Gradcu temeljito proučilo, žal pa trenutna situacija v avtomobilski industriji, ki jo je še poslabšala pandemija, ne dopušča nobene druge možnosti kot zaprtje tovarne.

Z zaprtjem tovarne bo ukinjenih vseh 430 delovnih mest v tovarni Adient v Slovenj Gradcu. Družba Adient je izdelala načrt za zagotovitev organiziranega in usklajenega postopnega opuščanja proizvodnih dejavnosti do konca leta 2021. »Kljub našim prizadevanjem za pridobivanje novih poslov in izkoriščenosti prostorov v Slovenj Gradcu tega ni bilo mogoče doseči na trajnosten način po konkurenčnih cenah," je povedal Matthias Gross, operativni direktor Adient EMEA.

Predvideno prenehanje proizvodnje v Slovenj Gradcu naj ne bi vplivalo na zanesljivo in pravočasno izpolnjevanje obveznosti do kupcev in dobaviteljev.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes