Foto

DPMŽ Koroške: Tradicija dobrih sledi za živali se nadaljuje
DPMŽ Koroške: Tradicija dobrih sledi za živali se nadaljuje
26.08.2019 16:49 Urša Prosenjak

V Grajskem parku na Ravnah so se minulo nedeljo popoldne zbrali ljubitelji živali z vse Koroške in tudi od drugod. Društvo proti mučenju živali Koroške je namreč organiziralo dobrodelno druženje Skupaj pustimo dobre sledi 2. Gre za poletno ponovitev lanskoletnega uspešnega dogodka, ki je pomenil začetek kmalu že tradicionalnega druženja.

Udeleženci so se lahko zabavali  ob različnih delavnicah in se okrepčali ob stojnicah z okusno vegansko hrano. Ker se je vse vrtelo okoli živali, so tudi one pokazale nekaj svojih veščin. Tako smo lahko občudovali pse in ekipo PrimaPes med agilityjem, predstavila pa se je tudi ekipa Dogs4motion, ki jo sestavljajo strokovnjaki veterinarske rehabilitacije. Osrednji dogodek je bil dobrodelni tek pod vodstvom ekipe Herkul, udeleženci pa so lahko tekli sami ali pa v družbi svojih štirinožnih prijateljev. Teklo je 75 tekačem, med njimi 30 otrok, najvztrajnejši tekač pa je pretekel kar 43 krogov. S štartninami so zbrali 670 €, skupno, s srečelovom in stojnico pa 1700 €. Denar bodo namenili za pomoč brezdomim in zavrženim živalim.

Glavni organizator DPMŽ Koroške ob zaključku uspešno izpeljanega dogodka in prijetno preživete nedelje napoveduje, da bodo »dobre sledi« resnično postale tradicija, saj že načrtujejo nadaljevanje »Skupaj pustimo dobre sledi 3«. Za uspeh tokratnega pa se zahvaljujejo vsem obiskovalcem in ostalim, ki so kakorkoli prispevali, ter poudarjajo, da dogodka ne bi bilo brez sponzorjev.

SPONZORJI DOGODKA:

Herkul Koroška trgovina in fitnes, Perskindol, občina Ravne, Gužva bar, ZKŠTM, Atletski klub Slovenj Gradec, Design to Win (Tanja Detečnik), Prostovoljno gasilsko društvo Ravne na Koroškem, Javno komunalno podjetje LOG d.o.o., JKP Ravne na Koroškem d.o.o., Monter DRAVOGRAD, Gostišče Marin, Simanikura, Tattoo art Jurrek in Anita Sinko, Proteini.si, Beauty STOP by Rebeka, Dakar bar Mežica, Trafika 3DVA Prevalje, Oromat d.o.o., prevozništvo LOGAR, SAZAS.

SPONZORJI SREČELOVA:
Mojca šport, lekarna Medikem, trgovina David šport, lekarna Dren, slaščičarna Polanšek, POP bar, Interdiskont, trgovina Kašča SG, Mercator SG, Mercator Velenje, lekarna Ravne, elektro Topler, Sanolabor Slovenj Gradec, Gajbica, Hiška želja, MR. Pet Velenje, Dakar bar.

MEDIJSKI SPONZORJI:
Koroški radio, Koroške novice, Večer Koroška, Koroška danes

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes