Godba na pihala

Jani Prednik prevzel novo zadolžitev
Jani Prednik prevzel novo zadolžitev
29.04.2019 21:03 Urša Prosenjak Jani Prednik - osebni arhiv

Godba na pihala Ojstrica je na nedavnem tradicionalnem velikonočnem koncertu predstavila svojega novega predsednika. Od dosedanjega predsednika Jake Morija je krmilo Godbe prevzel poslanec DZ Jani Prednik.

Godba na pihala Ojstrica se približuje častitljivemu jubileju - naslednje leto bodo namreč praznovali že 160 let obstoja. Vseskozi v svojih vrstah združujejo nadarjene in uspešne glasbenike, ki ustvarjajo kvalitetno glasbo, zato je Godba ponos ne le domačega Dravograda, pač pa tudi celotne Koroške.

Jani Prednik prevzel novo zadolžitev

Za glasbeno vodstvo skrbi dirigentka Eva Mori, poslovno vodenje Godbe pa je pred nedavnim prevzel Jani Prednik in na mestu predsednika društva nasledil Jako Morija, ki je bil kot glasbenik dolga leta ena od gonilnih sil godbe.

Jani Prednik prevzel novo zadolžitev

Ob koncertu je Jani Prednik pohvalil vztrajnost in trud vseh preteklih in sedanjih godbenikov ter izrazil ponos, da pomaga soustvarjati njihovo zgodbo. Izpostavil je tudi pomen, ki ga ima kultura pri ohranjanju narodne zavesti: "Slovenci smo skozi vso našo zgodovino ponosno izkazovali, da smo domoljubi, ki jim je mar za kulturo. Od daljne preteklosti do ključnih trenutkov naše osamosvojitve in suverenosti sta narodno zavest negovali in ohranjali pesem in glasba. V naših rokah pa je, da ta odnos in ta duh kulture prenesemo na mlajše rodove. In to poslanico predano uresničuje odličen orkester, naša Godba na pihala Ojstrica, ki zaseda prepoznavno mesto v naši, še vedno mladi, državi."

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes