Dravograd

Predvidljivo – nove ceste na Podgrad ne bo
Predvidljivo – nove ceste na Podgrad ne bo
09.01.2019 19:37 Artur Švarc

Kot smo napovedovali že takoj po zadnji seji občinskega sveta – ceste na Podgrad ne bo. Občina nima štirih tisočakov do najcenejše ponudbe.

Občina Dravograd je objavila sklep o zavrnitvi vseh ponudb, ki so prispele na javno naročilo Cesta na Podgrad s pešpotjo. Do roka oddaje ponudb v začetku oktobra lani so prispele tri ponudbe in na podlagi teh je občina izdala sklep o zavrnitvi ponudb.

Na razpis so se prijavila tri podjetja, najdražji je bil s 564.964 evri VOC Celje, sledi Pokeržnik s 541.749 evri, najcenejši pa je bil Kostmann s 508 tisočaki, kar pa je natanko 4000 evrov več od vrednosti naročila, ki znaša 504.500 evrov.

Cesta na Podgrad je bila ena od spornih zadev rebalansa zadnje seje občinskega sveta pred volitvami, saj so jo izglasovali tudi na račun gradnje novega zdravstvenega doma. Že takrat so nekateri svetniki glasno povedali, da pričakujejo povračilne ukrepe v smislu neveljavnega razpisa, kar se da storiti enostavno tako, da vsi ponudniki oddajo višjo ceno kot je razpisna.

Če ste prebrali, da je razlika med gradnjo in negradnjo le 4000 evrov in drobiž, ste prebrali prav. 4000 evrov je, če si pustimo malo svobode novinarskega komentiranja, tisti pesek v oči, ki naj bi domačine prepričal, da ceste ni mogoče izvesti? Ob vsem stran zmetanem denarju, nazadnje za električne polnilnice, na katerih ne polni avtomobilov nihče, je 4000 evrov drobiž. Mnenje si lahko vsak z zdravo kmečko pametjo ustvari sam.

Lahko bi šlo tudi za neke vrste darilo za »lojalnost« volivcev na Podgradu, lani pa naj bi tam živeči stanovalci tudi slišali opazko iz občine, da je kaj bi sploh še radi, saj so tako ali tako dobili cesto iz trga mimo cerkve Sv. Vida, bolj znano tudi kot »cesta v kurcu«, ki je bila, mimogrede narejena z evropskim denarjem za vodovod.

Da se tak razplet ne bo zgodil, naj bi takrat zagotovili tudi na občini, vendar se je zdaj kot smo lahko pričakovali, razpletlo drugače. Cesta na Podgrad bo tako še naprej razvalina, ki je nevarna za promet, pešce in seveda jo dnevno uničujejo še težki tovornjaki z lesom.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes