Tretji razvojni nateg
Tretji razvojni nateg
19.12.2018 18:33 Artur Švarc

Dars je danes polepšal dan vsem Koroščem, ki Ljubljani sploh še verjamejo – začetek gradnje 3. razvojne osi se bo začel leto pozneje, končal pa še tri leta kasneje kot predvideno.

Po do zdaj dogovorjenih planih bi se moral odsek Velenje – Slovenj Gradec začeti graditi konec prihodnjega leta, vse skupaj pa se bo (če se bo) začelo leto pozneje. Tudi predvideno dokončanje 2023 je zamaknjeno na že precej oddaljeno let 2026.

Še bolj v zraku visi tudi povezava Velenja s Šentrupertom, kjer je bila vložena zahteva za ustavno presojo državnega prostorskega načrta, aktivnosti glede projektiranja tega odseka pa so zaradi tega prekinjene.

Aljaž Verhovnik iz Mladinske iniciative za 3. razvojno os je bil danes na sestanku v Ljubljani močno razočaran: »Takšni zamiki so za nas nesprejemljivi, očitno je tu nekdo nagajal in zavajl javnost.«

Spomnimo, prejšnji minister Gašperšič je lani poleti podpisal protokol s predstavniki Koroške in šaleškega konca, Dars pa je očitno ocenil, da so roki nerealni.

Verhovnik je omenil, da do 10. januarja prihodnje leto pričakujejo nov in sprejemljiv predlog, ali pa se bo zgodila državljanska nepokorščina.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes