Korona

SB Slovenj Gradec bo začela sprejemati bolnike s COVID-19
SB Slovenj Gradec bo začela sprejemati bolnike s COVID-19
02.10.2020 12:43 Uredništvo

S ponedeljkom bo bolnike s COVID-19 sprejemala tudi Splošna bolnišnica Slovenj Gradec. Ker oskrba teh bolnikov zahteva bistveno več zdravstvenega kadra, bodo v bolnišnici okrnjene ostale dejavnosti, so pojasnili v sporočilu za javnost.

V bolnišnici pojasnjujejo, da v zadnjih dneh v regiji hitro narašča število oseb, okuženih z novim koronavirusom. Precej okužb je tudi med zdravstvenimi delavci. Ker se kapacitete v bolnišnicah hitro polnijo, bodo s ponedeljkom bolnike s covidom-19 začeli sprejemati tudi v Slovenj Gradcu, kjer bodo za tovrstne bolnike zagotovili 10 postelj.

Vzpostavitev COVID-19 oddelka bo vplivala na ostale dejavnosti bolnišnice, oskrba teh bolnikov namreč zahteva bistveno več zdravstvenega kadra. Zagotavljajo, da bodo poskušali ohraniti čim večjo dostopnost za vse akutno bolne in za večji del ambulantnih storitev, zato bodo naprej začasno zaprli oddelek za zdravstveno nego, kjer izvajajo neakutno nego in rehabilitacijo. O tem so že obvestili tudi ostale zdravstvene ustanove v regiji ter jim poslali natančnejša navodila.

Bolnike in svojce prosijo, naj dosledno upoštevajo priporočila, predvsem glede obnašanja v bolnišnici.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes