Neurje nad Koroško

Poplave in udar strele
Poplave in udar strele
07.07.2020 10:07 Uredništvo PGD Mislinja

V ponedeljek zvečer in v noči na torek je neurje zajelo večino Koroške. Najhuje je bilo v občinah Črna na Koroškem, Dravograd, Radlje ob Dravi in Slovenj Gradec.

Močan veter je odkrival strehe stanovanjskih, gospodarskih in poslovnih objektov ter na vozišča podiral drevesa. Zaradi močnega deževja je po poročanju uprave za zaščito in reševanje meteorna voda zalivala vozišča ter zalila kletne oziroma pritlične prostore večstanovanjskih in poslovnih objektov, med drugim tudi prostore slovenjgraške bolnišnice.

Nekaj po 22. uri je zaradi udara strele v stanovanjsko hišo v Mislinjski Dobravi v občini Slovenj Gradec odkrilo del strehe, iz ostrešja pa se je začelo kaditi, vendar do požara ni prišlo. Gasilci so poškodovani del strehe prekrili s strešniki, odstranili del fasadnega ometa in prostore pregledali s termokamero.

Na območju Črne na Koroškem je zaradi nanosa zemljine in visoke meteorne vode na cesti ostal ujet voznik osebnega vozila. Iz plazu so vozilo potegnili prostovoljni gasilci, nanose na cesto pa bo s pomočjo delovnega stroja odstranilo podjetje Voc Celje.

Po podatkih pristojnih služb se je na Pohorski cesti v Mislinji zaradi močnega deževja tudi sprožil zemeljski plaz, ki je spolzel proti stanovanjskemu objektu. Gasilci so zemljino v velikosti 10 krat 20 metrov prekrili s folijo.

 

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes