Neurje

Nedeljsko neurje pustošilo po dravski dolini
Nedeljsko neurje pustošilo po dravski dolini
14.06.2020 21:48 Uredništvo

V popoldanskih urah je dravsko dolino zajelo močno neurje. Gasilci so se spopadli s poplavljanjem meteornih voda in tudi z udarom strele.

Na Muti je na Glavnem trgu meteorna ter fekalna voda zalila kletne in stanovanjske prostore večstanovanjskega objekta. Gasilci PGD Muta so vodo prečrpali, prostore očistili ter očistili kanalizacijske jaške v okolici ter s tem preprečili, da ni prišlo do zalivanja še več objektov.

Meteorna voda je zalivala kletne in pritlične prostore stanovanjskih in večstanovanjskih objektovtudi v Radljah ob Dravi  na Pohorski cesti, Maistrovi ulici, Ulici pod gradom ter na Prisoji. Gasilci PGD Radlje ob Dravi in Vuhred so črpali vodo iz poplavljenih objektov.

Zaradi udara strele v Breznu v občini Podvelka je zagorela elektro omarica v stanovanjskem objektu. Požar, ki je v celoti uničil elektro omarico, so do prihoda gasilcev pogasili stanovalci sami. Gasilci PGD Brezno-Podvelka so s termovizijsko kamero pregledali prostor ter na kraju pustili elektroagregat. Dežurni delavci Elektra Celje so v stanovanju odklopili elektriko.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes