Rimski vrelec ima novega lastnika
Rimski vrelec ima novega lastnika
11.06.2020 17:51 Urša Prosenjak

Zgodba Rimskega vrelca se nadaljuje. Kupec je Občini Ravne na Koroškem že nakazal kupnino, v kratkem pa naj bi se lotil obnove.

Na zadnji razpis Občine Ravne za nakup kompleksa se je prijavilo le novoustanovljeno podjetje Rimski vrelec, ki je za nekdanji hotel, pomožne objekte ter pripadajoče površine ponudilo manj, kot je Občina sprva pričakovala, toda razmere so se v zadnjih mesecih spremenile in na Občini so se odločili sprejeti ponudbo. Kupnino v znesku 286.500 evrov je tako Občina prejela že v torek, dva dni pred iztekom roka.

Novi lastnik načrtuje fazno obnovo objekta, začel naj bi s športno-rekreacijskim delom, v pol leta od podpisa pogodbe naj bi tudi pridobili pravnomočno gradbeno dovoljenje, kar je bilo tudi navedeno v razpisnih pogojih. Športno-rekreacijski del z otroškimi igrali, športnimi površinami in lokalom naj bi začel obratovati že prihodnje leto.

V letih 2022/23 načrtujejo tudi gradnjo glamping resorta za od 15 do 20 oseb, hkrati pa bi tudi začeli z obnovo obstoječega hotelskega kompleksa. Projekt bi bil zaključen predvidoma v začetku leta 2024. Načrtovana investicija znaša 2-3 milijone evrov, zaposlili pa naj bi 15 do 20 oseb.

Investitorji, podjetje Rimski vrelec, ki ga je ustanovil Branko Dervodel, finančno pa podprla Marjana Kaker, želijo s svojimi načrti čimbolj seznanjati lokalno skupnost ter jo tudi vključiti v razvoj ponudbe, zato so krajane in bodoče obiskovalce kompleksa povabili k sodelovanju v spletni anketi, v kateri je v manj kot mesecu dni sodelovalo več kot 1500 ljudi. V anketi lahko predstavijo svoje predloge in mnenja, na voljo pa bo še do 15. junija. Ko bo zaključena, bodo rezultate objavili na svoji spletni strani.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes