Vreme

Muta utrpela izredno hudo škodo v sobotnem neurju
 Muta utrpela izredno hudo škodo v sobotnem neurju
24.08.2019 22:33 Uredništvo Mirko Vošner

V soboto popoldne je Muta doživela enega najhujših neurij. V nedeljo zjutraj bo zato župan Mirko Vošner sklical izredno sejo štaba Civilne zaščite.

Na izredne razmere se je nemudoma odzval župan Mirko Vošner, ki je stanje spremljal tudi na terenu. "Še posebej se je vreme zneslo nad Sv. Primožem in Sp. Muto. Gasilci, štab civilne zaščite, upravljalci gradbene mehanizacije, koncesionar za vzdrževanje cest, številni prostovoljci, sosedje, predvsem pa lastniki domov in zemljišč, so danes pokazala svojo srčnost pri obvladovanju posledic ujme, predvsem pa pri odpravljanju današnjih posledic," je poudaril v večernih urah, ko se je neurje nekoliko uneslo.

Že v nedeljo zjutraj bo tako župan Mirko Vošner sklical izredno sejo štaba Civilne zaščite, kjer bodo ocenili razmere, predvsem pa sprejeli nujne ukrepe za sanacijo škode ob neurju. "Vsekakor pa moram na tem mestu zapisati tudi mojo subjektivno oceno glede dodatnih vzrokov za veliko materialno škodo in sicer, da se je v preteklih desetletjih na nekaterih mestih NEDOPUSTNO POSEGALO V NEKATERE DELE HUDOURNIŠKIH VODOTOKOV, ki so pokazali svoje zobe ob nenadnih in kratkotrajnih močnih padavinah. Ocenjujem, da je nastalo na desetine tisočev EUR škode sami lokalni skupnosti, ob tem, da pri tem ne upoštevamo škode pri fizičnih osebah, ki bo zagotovo tudi zelo velika," je župan sporočil javnosti.

Koroška Danes

Kontakt z nami

© Copyright 2016-2018 Koroška Danes